Restaurant/chefs van de toekomst

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Koen23
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 jan 2009, 19:20
Locatie: Keulen, Duitsland

Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Koen23 » 09 jan 2009, 14:24

Ik ben toch wel benieuwd wat meest besproken restaurant word in de wereld.
De tijd van El Bulli en andere spaanse top restaurants is waarschijnlijk ook wel eens voorbij.
Ik werk zelf hier in Keulen, Duitsland en hier ziet Horeca Duitsland Sergio Herman en René Redzepi als de toekomst.
Hoe word daar momenteel in Nederland zo over gesproken?
Ben erg benieuwd.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Leo » 09 jan 2009, 16:13

Denk..Fat Duck misschien?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Cees Timmerman » 10 jan 2009, 06:07

Grant Achatz van Alinea en Rene Redzepi van Noma

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Tim » 10 jan 2009, 23:53

Cees Timmerman schreef:Grant Achatz van Alinea en Rene Redzepi van Noma
Ben het met Cees eens.
Noma is ook echt top namelijk! Althans, die indruk kreeg ik wel.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Jean Van der Stuyft
Berichten: 65
Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
Locatie: Oostende België

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Jean Van der Stuyft » 11 jan 2009, 10:23

Ik heb de indruk dat er in België en Nederland een jonge generatie klaarstaat om van zich te doen spreken in de toekomst. Laat ons even chauvinistisch zijn

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Pinxo » 11 jan 2009, 11:13

Fat Duck en alinea verdienen wat mij betreft alle lof en zijn denk ik zo'n beetje de top van het moment.
Maar ik zou graag nog net iets meer innovatie en vernieuwing zien, zij drijven denk ik nog een beetje op de onwikkelingen die in Spanje ooit zijn ingezet.

Als ik het verslag van Cees lees over de vlaamse primitieven dan denk ik dat dáár de toekomst ligt: alle zintuigen mee laten doen, eten wordt een totaalbeleving, een soort theaterstuk waarin je zelf de hoofdrol speelt

Maarja; je hele restaurant omgooien naar zo'n concept is nogal ingrijpend dus misschien duurt het nog even voordat zoiets echt van de grond komt.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Pluter » 12 jan 2009, 22:29

Pinxo schreef:alle zintuigen mee laten doen, eten wordt een totaalbeleving, een soort theaterstuk waarin je zelf de hoofdrol speelt
Heb helaas nooit bij de Fat Duck gegeten, maar als ik afga op het grote dikke boek en afleveringen van "in search of perfection" etc.., dan lijkt het erop alsof dhr. Blumenthal deze lijn al een aantal jaar geleden heeft ingezet... Dat geldt trouwens ook voor het zgn "foodpairing" verhaal. De man is dus overduidelijk "on top of the game" en ik ben benieuwd wat ie in de toekomst (letterlijk) tevoorschijn tovert.

Ik denk dat de restaurants/chefs die deze concepten volgen en goed uitwerken, de komende 1 a 2 jaar prima trendy/vooruitstrevend zullen zijn.

Ben benieuwd!

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Sta ... eken&meta=
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door jeroenbr » 12 jan 2009, 22:49

Ik ga volgende maand naar london bij de fat duck eten met mijn sous :)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurant/chefs van de toekomst

Bericht door Leo » 13 jan 2009, 09:02

foto's maken en menu meenemen he!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie