sucro

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

sucro

Bericht door roland » 09 okt 2008, 09:42

ik hoor iedereen zeggen voor mooie schuimpjes te maken gebruik lecitine
doe het eens met sucro bij mij resultaat 10 keer beter zeker met warme sauzen
groetjes roland

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: sucro

Bericht door Marielle » 09 okt 2008, 20:29

ja sucro is echt top...blijft heel mooi!

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: sucro

Bericht door nickvdwater » 12 okt 2008, 20:59

lecitine is goed voor sappen en koude schuim, en sucro is beter voor warme en vettige sauzen.
zo heb ik in iig geleerd :-)

Lekoksportif
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 jan 2008, 23:46
Locatie: Gent

Re: sucro

Bericht door Lekoksportif » 26 jan 2009, 17:13

ik gebruik steeds lecite en ben er vrij tevreden van! ook bij warme en vettige sausen! ik maak ze alle 2-3 dagen vers, dus heb er geen problemen mee!

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: sucro

Bericht door jeroenbr » 26 jan 2009, 17:31

Lekoksportif schreef:ik gebruik steeds lecite en ben er vrij tevreden van! ook bij warme en vettige sausen! ik maak ze alle 2-3 dagen vers, dus heb er geen problemen mee!
Bij warme sauzen, lechitine in combinatie met sucro is nog beter. Lecitine zorgt voor een krachtige schuim vorming, waarbij sucro deze vorming constant kan houden omdat deze bind met vet.

Plaats reactie