SPONGECAKE texturas/sosa

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
steve
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2008, 17:16

SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door steve » 05 aug 2008, 10:10

Hoi,
kan iemand mij helpen hoe ik die luchtige spongecake met texturas of sosa moet maken. Probeer maar lukt me niet.
Is dat met die surprises?
Dank

Lekoksportif
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 jan 2008, 23:46
Locatie: Gent

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door Lekoksportif » 24 sep 2008, 16:06

hoi,
ik heb een receptje voor spongecake, zonder toepassing van de sosa of texturas. laat weten als je geinteresseerd bent erin

mvg Davy

acidhead
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 dec 2008, 00:10

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door acidhead » 26 dec 2008, 21:38

kan er iemand een receptje voor spongecake online ztten aub

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door jeroenbr » 27 dec 2008, 23:31

Spongecake van amandelen
125 g eiwit
80 g amandel broyage 100 %
80 g suiker
80 g eigeel
20 g bloem
Alles in kenwood mengen tot een glad beslag
2 uur laten rusten
mixen met thermomix
2 maal na elkaar zeven door fijne zeef
in sifon gieten
in een kleine sifon (1/2) 1 bom toevoegen

dit geheel in een kidde, 2 patronen, in een plastig bekertje spuiten. En in de microwave

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door shein » 29 dec 2008, 09:58

Ik maak hem ongeveer hetzelfde maar zonder eigeel en met geblancheerde pistache noten.
ik gebruik wel geen gewoon eiwit maar ovoneve van Sosa ervoor. Geeft een mooiere kleur.
Wel even de ovoneve met water ruim vantevoren mengen en staan laten 12-24 uur.

Bekertje wel invetten.
Bekertje niet meer dan halfvolspuiten (iets minder zelfs en ca 30-40 seconden op vol vermogen.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

Lekoksportif
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 jan 2008, 23:46
Locatie: Gent

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door Lekoksportif » 02 jan 2009, 17:39

spongecake recept:

410gr eiwit
225gr eigeel
150gr suiker
60gr bloem
smaakstof: vb voor chocolade spongecake: 20gr cacaopoeder
of cepes: 20gr cepes-poeder

alles in thermo-mix laten blenden
afvullen in espumafles
2gasbommetjes opdraaien
in plastic bekertje half vullen
30 seconden in microwave
laten afkoelen
demouleren

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door KNL » 12 jun 2009, 17:29

waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door Pinxo » 12 jun 2009, 17:49

In De nieuwe Hanos courant staat een recept voor spongecake van Ferran Adriá

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door jeroenbr » 12 jun 2009, 17:58

KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Voor de lucht kamers?

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door KNL » 12 jun 2009, 18:45

jeroenbr schreef:
KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen
Voor de lucht kamers?
maar als je de eiwitten opklopt..dan heb je toch hetzelfde effect? niet?

de witte
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jan 2010, 19:04

Re: SPONGECAKE texturas/sosa

Bericht door de witte » 20 jan 2010, 18:14

KNL schreef:waarom moet de pate eigenlijk in de sifon? want een kok die ik ken zei dat het ook perfect zonder sifon ging...?
gaat blijkbaar ook op de BBQ, ga ik deze zomer eens uitproberen

Bij ons in de keuken doen we dit ook in een sifon omdat dit de luchtige structuur van een spons aan de cake geeft.

Plaats reactie