Belg maakt bonbon met paardenmelk

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Belg maakt bonbon met paardenmelk

Bericht door Webmaster » 23 jul 2008, 17:15

De Belgische chocolademaker David Maenhout heeft een bonbon ontwikkeld op basis van paardenmelk. Volgens Maenhout gaat het om een primeur.

Dat meldde Maenhout dinsdag. Hij combineerde paardenmelk met donkere chocola en stukjes gesuikerde sinaasappel. Op de bonbon staat een paardenkop afgebeeld. Aanleiding is het paardenspektakel Cavalia dat nog tot 30 augustus in Knokke-Heist plaatsvindt.

David Maenhout van Chocolatier M lanceerde eerder bonbons met komkommers en met kardemom, een soort gember. ‘Voor mij is niets te gek’, zegt de Knokke-Heistenaar die aan toprestaurants in België en Engeland levert.

België heeft een wereldreputatie met bonbons. De huidige bonbon is in 1912 in Brussel uitgevonden door Jean Neuhaus. Het concept inspireerde de Griekse chocolademakers in België, zoals Leonidas Kestekides (Leonidas) en Jean Daskalides (Daskalides).

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie