Pagina 1 van 1

big green egg

Geplaatst: 15 jul 2008, 16:04
door marcin
Big Green Egg
wij hebben sinds kort deze in de keuken staan,
Afbeelding

super rook oventje, voor zalm of cote a los, duifje ook lekker lichtgerookt

nog meer mensen?

Re: big green egg

Geplaatst: 15 jul 2008, 22:16
door Leo
ken hem wel...Stond bij Karel V in de keuken...toen ik er gegeten had..
mooi ding!

Re: big green egg

Geplaatst: 15 jul 2008, 23:22
door limo factory
Werkt hij ook makkelijk? Is hij snel gebruiksklaar?

Zit er namelijk ook aan te denken om er een aan te schaffen.

Groeten Erik

Re: big green egg

Geplaatst: 16 jul 2008, 07:46
door Leo
ja, volgens mij wel. En zeer goed te doseren met de warmte.

Re: big green egg

Geplaatst: 18 jul 2008, 14:20
door marcin
ja is makkelijk in gebruik, en alles kan uit elkaar,

is wel niet de lichste bbq
en je kunt beter briketten dan houtskool gebruiken want die vliegen erdoor,
blijft ook lang warm

is niet de goedkoopste van zijn soort

Re: big green egg

Geplaatst: 19 jul 2008, 07:43
door Chefsonline
Ik zat er al over te denken om er een video aan te besteden, het is echt een turbo "kachel". Aangezien er diverse maten zijn is het ook wel geschikt voor thuisgebruik, maar inderdaad, niet goedkoop. Resultaat mag er wel zijn, ik weet dat Evert Thielen van de Gertrudahoeve in Son en Breugel a la minute kreeften erin rookt. En zo zullen er nog wel een heleboel meer toepassingen zijn, dus wel interessant om er een stukje over te doen.

Re: big green egg

Geplaatst: 22 jul 2008, 10:22
door ralph geerts
id erg snel klaar voor gebruik. temperatuur kan geweldig hoog gaan ideaal

Re: big green egg

Geplaatst: 22 jul 2008, 11:38
door Maurits
Zo'n Big Green Egg is natuurlijk flink aan de prijs, maar er zijn ook wel andere merken kamado's (zo heten die typen ovens) die iets goedkoper zijn.

Hoe dan ook, is iemand op de hoogte van de Cobb? Dat is ook zo'n kamado, maar dan ontwikkeld voor campinggebruik (hij is vrij klein 30cm doorsnee en lichter = van rvs). Ook met de Cobb kan je roken, bakken, bbq-en en grillen, maar dat ding is wel VEEL GOEDKOPER (€150). Wellicht nuttig voor de kleinere keukens en voor thuisgebruik.

Afbeelding

Kijk hier voor meer info als je nieuwsgierig bent: http://www.cobbq.nl/watis.aspx en http://www.cobbamerica.com/about_cobb.asp.

Het enige nadeel is dat de temperatuur vooraf geregeld moet worden (dmv het aantal briketten), maar voor de rest schijnt het top te zijn.

Re: big green egg

Geplaatst: 19 apr 2009, 10:55
door Leo
Hebben nog meer mensen dit ding nu gekocht? Kom het echt vaak tegen.

Op de Kookstudio Heerlijk en Eerlijk heb ik hem nu ook staan
Afbeelding
Afbeelding

Re: big green egg

Geplaatst: 09 sep 2009, 08:13
door kris vandorpe
De big green egg kan heel goed hooge en lage temperaturen aan en is uiterraard meer dan gewoon een bbq.
Door het feit dat je de temp gemakkelijk kan regelen en ook constant aanhouden heb je meteen een volwaardig keukenapparaat vast.

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van dit toestel en de meerwaarde die het kan bieden in de keuken.
De bedoeling is ook van een soort receptenboek aan te leggen die door iedereen kan bekeken worden, zodat iedereen mee kan genieten van het kamado koken.
Wie dus recepten of bevindingen heeft van het gebruik van dit toestel en zijn (ei ) kwijt wil graag een seintje

Kris

Re: big green egg

Geplaatst: 10 sep 2009, 23:27
door Guido
heerlijk dingetje om mee te werken, zelfs in de winter die lekkere bbq smaak. ideaal om je vlees eerst in de Roner te garen en vervolgens heel even op de big green egg

Re: big green egg

Geplaatst: 12 sep 2009, 20:33
door mutsje
Even een kleine tip. Wij hebben er namelijk ook een en inderdaad.... briljant! Maar die hoge temperaturen moet je niet doen. Pizza bakken op 350 graden waren wij van plan. 2x geprobeerd en 2x de hele vilten afdichtrand moeten vervangen omdat hij gesmolten was. Levensgevaarlijk ook nog want dan sta je een gloeiendhete egg open te breken omdat hij potdicht zit! Info ingewonnen bij leverancier en de stelregel is dat je max 250 graden moet aanhouden. Wel handig om te weten....

Grtz

Re: big green egg

Geplaatst: 13 sep 2009, 08:58
door culinairezaken
hallo allemaal,

het zijn inderdaad erg mooie barbecues. twee weekeinden geleden ben ik door een vriend van mij gevraagd om mee te helpen op het Belgisch kampioenschap barbecueën. daar stonden met vier "eitjes". ze werken echt super! ik ben er zelf niet echt mee in de weer geweest, ben geen pitmaster...

we hebben de volgende gerechten volledig op de eitjes gemaakt:

1: Smoked Eel pie : Gerookte paling in een stoofschotel, afgedekt met
bladerdeeg.

2: Kipsaté met pindasaus, kroepoek ajam, pittige kiplollie met santen,
tafelzuur

3: Kielbasa met Wostyn mosterd, gerookte varkenslende met mosterd en
honing, Gegrilde karbonade met palmbiersaus.

4: Chipotle flavoured hamburger met een pruimenchutney, Gegrilde lende
met kersen/rodenbachsaus, gerookt rundvlees gemarineerd in rodenbach.

5: Ananas gemarineerd in steranijs en vanille, gegrild en overgoten met
siroop, Baked Kahuna: ananasschijf met vanille-ijs en meringue.

leuk weetje, het enige electrische was de koeling. de worsten gemaakt met de porkert, onze broodnodige koffie gemalen met een porkert en gezet met een percolator op houtskool.

Re: big green egg

Geplaatst: 19 sep 2009, 10:03
door kris vandorpe
ook op 250 graden is het perfect mogenlijk om pizza's te bakken.
Ook wij hebben meegdaan aan het bbq kampioenschap en daar ging het perfect
http://www.stillmation.com/eggheads/" onclick="window.open(this.href);return false;

big green egg workshop / kopen / korting

Geplaatst: 30 sep 2009, 11:35
door Leo
Afbeelding
Hebben nu op de kookstudio 4 soorten staan. 2 in de keuken en 2 buiten. Best grappig. Tevens zijn we er dealer van geworden.

Als mensen in intresse hebben in zo'n ding aan te schaffen en/of workshop te willen volgen, mail op pm mij dan..

Re: big green egg

Geplaatst: 25 mar 2010, 12:55
door ida
Ik werd op de green egg geattendeerd door een nieuwsbrief en vind het een erg leuk ding en ben erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden ervan. Alleen ze zijn niet goedkoop. Nu is de kleinste wel redelijk geprijsd, maar een diameter van 18 cm lijkt me wel aan de kleine kant. Is dat voor een hobbykok wel interessant of moet je dan toch echt een slag groter hebben? Het idee dat je hem ook in de keuken kunt gebruiken, spreekt me wel weer aan.
Nu heb ik ook even op de Cobb site gespiekt (zag de naam in een van de posts hier) en die zijn wel vriendelijker geprijsd. Wat zijn de verschillen tussen die 2 (behalve de prijs)?

Re: big green egg

Geplaatst: 29 mar 2010, 14:37
door Bouvier
Heb er al mee gewerkt en is inderdaad top. Maar na een tijd beland ie toch in een vergeethoek. De frquentie van het gebruik tov de prijs vind ik niet correct. Zonder te spreken over de geur en de rook. Als je thuiskomt ruik je helemaal naar de BBQ. Wat mij ook stoort is dat bijna in ieder beter restaurant tegenwoordig ofwel duif, runds, eidooier, .... stijl BBQ wordt gepresenteerd. Moeten we in deze modeverschijnsel die waarschijnlijk 1 jaar zal duren mee investeren....? Ik vraag het me al maanden af of ik deze investering wel zou doen.

Re: big green egg

Geplaatst: 23 apr 2010, 20:10
door JeroenTrimbos
Ik heb ook een ei.

Zolang je van je menu maar 1 (of 2) gerechten in de BGE bereidt moet het goed zijn, net als alle andere bereidingstechnieken. Momenteel mag het gemarineerde Geuldallam erin, volgende kaart waarschijnlijk de kreeft.