Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

Bericht door Leo » 29 jun 2008, 12:36

Afbeelding
Sous Vide
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

Bericht door Maurits » 30 jun 2008, 08:07

En binnenkort:
Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

Bericht door Cees » 30 jun 2008, 14:47

Zeer mooie boeken, eenigzins wel jammer dat er geen nederlandse vertalingen van zijn, dat leest toch altijd weer makkelijker.
Ik herriner me nog een mooi boek " vacuum garen" van felix alen.
Uitverkocht, dus die zal je ergens van marktplaats ofzo moeten halen.



Afbeelding
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Escouzy
Berichten: 44
Lid geworden op: 17 dec 2007, 12:49
Locatie: Booischot
Contacteer:

Re: Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

Bericht door Escouzy » 21 jan 2009, 20:55

Vacuumgaren van Felix Alen is voor mij nog steeds de bijbel van het vacuumgaren.
Die 2 hierboven beschreven zijn niets nieuw voor mij.
Nieuwe kooktecnieken , thermomix en pacojet toepassingen

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Boekentips over koken in de Roner / vacuumkoken

Bericht door JeroenTrimbos » 25 jan 2009, 12:04

Ik heb een paar jaar geleden een geweldige workshop gehad over de Roner.
Een van de belangrijkste dingen die ik daar heb geleerd.... geloof de temperaturen die in de boeken staan niet!

De schrijvers moeten heel erg op HACCP letten, dus ganzenlever 65 graden garen en 48 graden kern mag niet, maar is wel lekker. Pas op!
Practice what you preach

Plaats reactie