Pagina 1 van 1

qimiq ;wat is jullie ervaring

Geplaatst: 16 okt 2007, 17:00
door paul
bij mij in de buurt zit het bedrijf wat het naar nederland heeft gehaald, zelf heb ik een workshop bij polderland gevolgd en kwam tot de ontdekking dat het een veelzijdig product is ,wat is jullie ervaring en ken je het uberhaupt wel"'brand los'' :wink:

Geplaatst: 16 okt 2007, 17:04
door Leo
Wat is het precies??
ken het eigenlijk niet
room product?

Geplaatst: 16 okt 2007, 19:59
door jacq en mack
Ik ga dinsdag 23 oktober 4 uurtjes naar Weerselo om eens te stoeien met qimiq,ik doe al wel wat met dit zuivel produkt,ik maak bv super luchtige kaas mousses uit de kidde of vruchten espumas. Werkt erg goed en is neutraal van smaak

Geplaatst: 17 okt 2007, 15:26
door paul
nou het is geen room product maar toch ook wel ik weet het het klinkt vaag en dat is het ook,het lijkt op dikke room waar geen smaak aan zit je moet het voor gebruik ook loskloppen voor dat je er mee aan de slag kunt.hier kun je dan op bassis van receptuur van jezelf of in het begin van polderland mee stoeien bv bavaroise, mouse of fars voor een terriene.
het is zo veelzuidig dat je het moet proberen om er achter te komen succes :wink:

Geplaatst: 17 okt 2007, 15:28
door paul
jack en mack doe gerald morshuis de groeten van me als je wilt hij is werkzaam bij polderland hoogstwaarschijnlijk geeft hij de workshop hij is een oud leermeester van me alvast bedankt.
paul bekhuis

Geplaatst: 17 okt 2007, 17:43
door jacq en mack
Komt voor de bakker Paul 8) :lol:

Geplaatst: 18 okt 2007, 20:25
door truffel
qimiq is gemaakt uit melk en bevat15% melkvet en 1%gelatine en het is volgens de producent zuurstabiel en maaktolie zuur alcahol tot een homogene massa :)

Geplaatst: 18 okt 2007, 22:06
door jan willem
Ik heb het een paar keer gebruikt en er een heerlijke frangelicoschuim van gemaakt uit de kidde. Maar de verkrijgbaarheid is lastig, in de gewone supermarkten heb ik het nog niet gezien. Ik zal nog eens extra goed zoeken, als iemand een adres weet houd ik me aanbevolen.
Jan Willem

Geplaatst: 18 okt 2007, 23:00
door Cees
In de Hanos kun je het wel krijgen :)

Geplaatst: 20 okt 2007, 18:28
door paul
het is niet in de supermarkt verkrijgbaar omdat het voor de horeca in de markt is gezet ik denk dat huisvrouwen er niet zoveel mee kunnen.
bij de sligro en de hanos heb ik het in de schappen gezien succes ermee :wink:

Geplaatst: 20 okt 2007, 23:41
door jan willem
klopt, ik heb het bij de Sligro gekocht en ben er weer ijverig mee aan de slag gegaan. Op de diverse duitse sites leuke recepten gevonden. Bedankt voor de reactie.
Jan Willem

Geplaatst: 06 feb 2008, 09:50
door raymond de haan
het is een koksroom met daarin al gelatine verwerkt even losroeren en je eigen smaak eraan geven, ik kan je anders wel het telefoonnummer van gerald morshuis geven hij komt dan graag voor een demo bij je op de zaak groeten raymond de haan

Geplaatst: 07 feb 2008, 00:11
door Cees
raymond de haan schreef:het is een koksroom met daarin al gelatine verwerkt even losroeren en je eigen smaak eraan geven, ik kan je anders wel het telefoonnummer van gerald morshuis geven hij komt dan graag voor een demo bij je op de zaak groeten raymond de haan
Roeren gaat je niet lukken, vooral bij espumas etc is het belangrijk om ff de blender/robocoup te gebruiken :)
Anders hou je al snel klontjes

Re: qimiq ;wat is jullie ervaring

Geplaatst: 07 apr 2008, 12:13
door Kevin_w_Scheper
qimiq is niks anders dan 99% slagroom en 1% gelatine als men dit losklopt kun je er een geweldige mousse van maken.
deze room heeft zeer veel mogelijkheden en is goed te gebruiken in de moderne keuken.
maar zelf heb ik liever gewoon room.