qimiq ;wat is jullie ervaring

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

qimiq ;wat is jullie ervaring

Bericht door paul » 16 okt 2007, 17:00

bij mij in de buurt zit het bedrijf wat het naar nederland heeft gehaald, zelf heb ik een workshop bij polderland gevolgd en kwam tot de ontdekking dat het een veelzijdig product is ,wat is jullie ervaring en ken je het uberhaupt wel"'brand los'' :wink:
koken doe je met liefde en gevoel

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 16 okt 2007, 17:04

Wat is het precies??
ken het eigenlijk niet
room product?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

jacq en mack
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 sep 2007, 16:06
Locatie: Baarn
Contacteer:

Bericht door jacq en mack » 16 okt 2007, 19:59

Ik ga dinsdag 23 oktober 4 uurtjes naar Weerselo om eens te stoeien met qimiq,ik doe al wel wat met dit zuivel produkt,ik maak bv super luchtige kaas mousses uit de kidde of vruchten espumas. Werkt erg goed en is neutraal van smaak
On we go .....

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 17 okt 2007, 15:26

nou het is geen room product maar toch ook wel ik weet het het klinkt vaag en dat is het ook,het lijkt op dikke room waar geen smaak aan zit je moet het voor gebruik ook loskloppen voor dat je er mee aan de slag kunt.hier kun je dan op bassis van receptuur van jezelf of in het begin van polderland mee stoeien bv bavaroise, mouse of fars voor een terriene.
het is zo veelzuidig dat je het moet proberen om er achter te komen succes :wink:
koken doe je met liefde en gevoel

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 17 okt 2007, 15:28

jack en mack doe gerald morshuis de groeten van me als je wilt hij is werkzaam bij polderland hoogstwaarschijnlijk geeft hij de workshop hij is een oud leermeester van me alvast bedankt.
paul bekhuis
koken doe je met liefde en gevoel

jacq en mack
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 sep 2007, 16:06
Locatie: Baarn
Contacteer:

Bericht door jacq en mack » 17 okt 2007, 17:43

Komt voor de bakker Paul 8) :lol:
On we go .....

truffel
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 okt 2007, 18:56
Locatie: groningen
Contacteer:

Bericht door truffel » 18 okt 2007, 20:25

qimiq is gemaakt uit melk en bevat15% melkvet en 1%gelatine en het is volgens de producent zuurstabiel en maaktolie zuur alcahol tot een homogene massa :)

jan willem
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2007, 22:01
Locatie: Almelo

Bericht door jan willem » 18 okt 2007, 22:06

Ik heb het een paar keer gebruikt en er een heerlijke frangelicoschuim van gemaakt uit de kidde. Maar de verkrijgbaarheid is lastig, in de gewone supermarkten heb ik het nog niet gezien. Ik zal nog eens extra goed zoeken, als iemand een adres weet houd ik me aanbevolen.
Jan Willem

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 18 okt 2007, 23:00

In de Hanos kun je het wel krijgen :)

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 20 okt 2007, 18:28

het is niet in de supermarkt verkrijgbaar omdat het voor de horeca in de markt is gezet ik denk dat huisvrouwen er niet zoveel mee kunnen.
bij de sligro en de hanos heb ik het in de schappen gezien succes ermee :wink:
koken doe je met liefde en gevoel

jan willem
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2007, 22:01
Locatie: Almelo

Bericht door jan willem » 20 okt 2007, 23:41

klopt, ik heb het bij de Sligro gekocht en ben er weer ijverig mee aan de slag gegaan. Op de diverse duitse sites leuke recepten gevonden. Bedankt voor de reactie.
Jan Willem

raymond de haan
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 feb 2008, 09:11

Bericht door raymond de haan » 06 feb 2008, 09:50

het is een koksroom met daarin al gelatine verwerkt even losroeren en je eigen smaak eraan geven, ik kan je anders wel het telefoonnummer van gerald morshuis geven hij komt dan graag voor een demo bij je op de zaak groeten raymond de haan
groeten raymond de haan

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 07 feb 2008, 00:11

raymond de haan schreef:het is een koksroom met daarin al gelatine verwerkt even losroeren en je eigen smaak eraan geven, ik kan je anders wel het telefoonnummer van gerald morshuis geven hij komt dan graag voor een demo bij je op de zaak groeten raymond de haan
Roeren gaat je niet lukken, vooral bij espumas etc is het belangrijk om ff de blender/robocoup te gebruiken :)
Anders hou je al snel klontjes

Kevin_w_Scheper
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 jan 2008, 12:19
Locatie: Overdinkel

Re: qimiq ;wat is jullie ervaring

Bericht door Kevin_w_Scheper » 07 apr 2008, 12:13

qimiq is niks anders dan 99% slagroom en 1% gelatine als men dit losklopt kun je er een geweldige mousse van maken.
deze room heeft zeer veel mogelijkheden en is goed te gebruiken in de moderne keuken.
maar zelf heb ik liever gewoon room.

Plaats reactie