Pagina 1 van 1

Yuzu

Geplaatst: 05 sep 2007, 17:57
door Leo
Tegenwoordig kom je het overal tegen.
Na de hype van Ras el Hanout en Vadouvan kom je nu dus over Yuzu tegen.

Wie maakt er al wat mee? Hoe en waar koop je het?

Afbeelding

smulweb

Geplaatst: 05 sep 2007, 18:00
door Leo
kwam dit net tegen op smulweb

Afbeelding

Geplaatst: 05 sep 2007, 21:32
door Kook Junk
Vorig jaar werkte ik er meer , wij hadden bevroren zakjes met schilletjes, lieten we invliegen uit Japan via via.
Erg lekker

Yuzu

Geplaatst: 05 sep 2007, 22:07
door Leo
wat deed je er mee dan?

Geplaatst: 06 sep 2007, 07:32
door Kook Junk
Dun geplette coquilles insmeren met yuzu olie
Het heeft een hele mooie citrus smaak.

Geplaatst: 06 sep 2007, 08:26
door ralph geerts
sorbet, crustace boullion vinaigrettes of watermeloen

Geplaatst: 06 sep 2007, 17:12
door limo factory
Yuzu couli van het merk Sicoly verkrijgbaar bij Cnudde

Geplaatst: 06 sep 2007, 21:56
door Visitor
50/50 met limoen maakte ik er "faux caviar" mee. Maar da's al ff geleden. Naar mijn goesting is het een beetje te bitter, daarom gebruik ik het niet puur. De laatste tijd werk ik er niet meer mee....

Geplaatst: 07 sep 2007, 07:32
door Maurits
Hoe verschilt yuzu van andere citrussoorten (behalve dan dat het bitterder is)? En heeft het andere kookeigenschappen?

Anders is het gewoon weer oude wijn in nieuwe flessen.....

Geplaatst: 07 sep 2007, 20:32
door shein
Volgende link bij wikepedia is wat meer uitleg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuzu

Ik heb het zelf nooit gebruikt wel al zitten zoeken.
Ferran Adria gebruikt het ook vaak. Het de zest die men gebruikt. In het boek van El Bulli 2003-2004 sttst een foto van de yuzu, ziet er uit als een pakje japanse producten uit de toko. Ik heb het echter nog niet kunnen vinden. Zou het wel eens willen proberen.

Weet iemand of het op kefir lime lijkt?

Geplaatst: 07 sep 2007, 20:37
door shein

Geplaatst: 07 sep 2007, 23:54
door Leo
Afbeelding

Geplaatst: 08 sep 2007, 08:54
door Kook Junk
Dat zakje linksonder hadden we in de vrieze liggen :D

Yuzu

Geplaatst: 18 sep 2007, 13:26
door timberland
Wij kochten het bij Yama food uit Utrecht de importeur.....we kochten zakjes met schilletjes die hakte we, deden we yuzu sap en cirtoenolie, zodat je een soort dressing krijgt en daar marineerde we blue fin mee en canadeese wilde zalm, we hadden ook couilis ook van Yama en daar maakte we Yuzu roomijs mee en Yuzu saus voor bij de tarbot met scheermes.........en ooit heb ik ze in Bangkok om Night market zien liggen
Hoi

wat er van gemaakt

Geplaatst: 21 sep 2007, 00:00
door eric reezigt
heey

we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde

Re: wat er van gemaakt

Geplaatst: 22 sep 2007, 13:23
door erick.dijk
hoe heb je dat gemaakt dan, welk receptuur bedoel ik?

Erick.
eric reezigt schreef:heey

we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde

heey

Geplaatst: 23 sep 2007, 00:49
door eric reezigt
heey

ik weet niet precies ikwerk er net maar als je gewoon het basis receptuur gebruikt voor als je schuim wil maken en dan gewoon yuzu denk ik

gr

Re: Yuzu

Geplaatst: 24 jul 2009, 22:10
door Leo
Van de week pas voor het eerst, puur yuzu sap geproefd. Schilletje kende ik al een tijdje. Nu ook het sap gekocht.
Kost inverhouding tot de schillen peanuts. Beetje rare kleur, niet helder maar wel heel smaakvol

Afbeelding

Re: Yuzu

Geplaatst: 25 jul 2009, 00:16
door roland
moet je is caramel maken en dan afblussen met yuzu geweldig

Re: Yuzu

Geplaatst: 25 jul 2009, 00:19
door Leo
klinkt als simpel, maar heel lekker.

Re: Yuzu

Geplaatst: 18 aug 2009, 12:08
door Stinl
Ik heb uit de Hanos een glazen buisje met gevriesdroogde yuzu in, hoe moet ik dat oplossen?

Op mijn werk hebben we ook dat smal flesje zoals Leo liet zien, daar voegen we ice tea green bij en wat xantana.

Re: Yuzu

Geplaatst: 20 dec 2009, 21:29
door Guido
Deze week van de groenteboer verse yuzu kunnen krijgen, maar ben er niet echt enthousiast over.
De prijs was bijna 70 euro per kilo en de vrucht zelf zit bijna helemaal vol met pitten. Het rendement is dus erg laag.
Ik heb van de schil yuzu olie gemaakt en van het beetje vruchtvlees een sorbet ik vond zelf de smaken wel oke, maar proefde weinig tot geen verschil dan wanneer ik het maak met yuzu-sap dus kosten technisch zou ik gewoon voor het yuzu-sap gaan of de gevriesdroogde schillen.

Re: Yuzu

Geplaatst: 29 nov 2012, 15:39
door Leo
Momenteel zijn ze ook weer verse te krijgen, bij Rungis
http://www.koksforum.nl/artikel/rungis/verseyuzu.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Yuzu

Geplaatst: 03 dec 2012, 19:17
door Guillaume
Je kan echt alle kanten uit met Yuzu
Bv heerlijk in een ganache van chocolade om macarons mee te vullen
Yuzusorbet verwerken in een koud voorgerecht
je kan er wat bij je ponzu saus doen...
enz enz...