Yuzu

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Yuzu

Bericht door Leo » 05 sep 2007, 17:57

Tegenwoordig kom je het overal tegen.
Na de hype van Ras el Hanout en Vadouvan kom je nu dus over Yuzu tegen.

Wie maakt er al wat mee? Hoe en waar koop je het?

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

smulweb

Bericht door Leo » 05 sep 2007, 18:00

kwam dit net tegen op smulweb

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Kook Junk
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
Locatie: Abcoude

Bericht door Kook Junk » 05 sep 2007, 21:32

Vorig jaar werkte ik er meer , wij hadden bevroren zakjes met schilletjes, lieten we invliegen uit Japan via via.
Erg lekker

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Yuzu

Bericht door Leo » 05 sep 2007, 22:07

wat deed je er mee dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Kook Junk
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
Locatie: Abcoude

Bericht door Kook Junk » 06 sep 2007, 07:32

Dun geplette coquilles insmeren met yuzu olie
Het heeft een hele mooie citrus smaak.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 sep 2007, 08:26

sorbet, crustace boullion vinaigrettes of watermeloen

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Bericht door limo factory » 06 sep 2007, 17:12

Yuzu couli van het merk Sicoly verkrijgbaar bij Cnudde

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 06 sep 2007, 21:56

50/50 met limoen maakte ik er "faux caviar" mee. Maar da's al ff geleden. Naar mijn goesting is het een beetje te bitter, daarom gebruik ik het niet puur. De laatste tijd werk ik er niet meer mee....

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 07 sep 2007, 07:32

Hoe verschilt yuzu van andere citrussoorten (behalve dan dat het bitterder is)? En heeft het andere kookeigenschappen?

Anders is het gewoon weer oude wijn in nieuwe flessen.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Bericht door shein » 07 sep 2007, 20:32

Volgende link bij wikepedia is wat meer uitleg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuzu

Ik heb het zelf nooit gebruikt wel al zitten zoeken.
Ferran Adria gebruikt het ook vaak. Het de zest die men gebruikt. In het boek van El Bulli 2003-2004 sttst een foto van de yuzu, ziet er uit als een pakje japanse producten uit de toko. Ik heb het echter nog niet kunnen vinden. Zou het wel eens willen proberen.

Weet iemand of het op kefir lime lijkt?
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Bericht door shein » 07 sep 2007, 20:37

"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 07 sep 2007, 23:54

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Kook Junk
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 aug 2007, 10:19
Locatie: Abcoude

Bericht door Kook Junk » 08 sep 2007, 08:54

Dat zakje linksonder hadden we in de vrieze liggen :D

timberland
Berichten: 30
Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
Locatie: Utrecht

Yuzu

Bericht door timberland » 18 sep 2007, 13:26

Wij kochten het bij Yama food uit Utrecht de importeur.....we kochten zakjes met schilletjes die hakte we, deden we yuzu sap en cirtoenolie, zodat je een soort dressing krijgt en daar marineerde we blue fin mee en canadeese wilde zalm, we hadden ook couilis ook van Yama en daar maakte we Yuzu roomijs mee en Yuzu saus voor bij de tarbot met scheermes.........en ooit heb ik ze in Bangkok om Night market zien liggen
Hoi
I Prefere the '53 by myself

eric reezigt
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2007, 00:09
Locatie: IJsselmuiden

wat er van gemaakt

Bericht door eric reezigt » 21 sep 2007, 00:00

heey

we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde
hoe meer liefde in je gerecht hoe meer ze zullen smullen

erick.dijk
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 jul 2007, 09:08
Locatie: leiderdorp
Contacteer:

Re: wat er van gemaakt

Bericht door erick.dijk » 22 sep 2007, 13:23

hoe heb je dat gemaakt dan, welk receptuur bedoel ik?

Erick.
eric reezigt schreef:heey

we gebruiken het voor de schuim voor dessert we verwerken het met een kidde

eric reezigt
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2007, 00:09
Locatie: IJsselmuiden

heey

Bericht door eric reezigt » 23 sep 2007, 00:49

heey

ik weet niet precies ikwerk er net maar als je gewoon het basis receptuur gebruikt voor als je schuim wil maken en dan gewoon yuzu denk ik

gr
hoe meer liefde in je gerecht hoe meer ze zullen smullen

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Yuzu

Bericht door Leo » 24 jul 2009, 22:10

Van de week pas voor het eerst, puur yuzu sap geproefd. Schilletje kende ik al een tijdje. Nu ook het sap gekocht.
Kost inverhouding tot de schillen peanuts. Beetje rare kleur, niet helder maar wel heel smaakvol

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: Yuzu

Bericht door roland » 25 jul 2009, 00:16

moet je is caramel maken en dan afblussen met yuzu geweldig

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Yuzu

Bericht door Leo » 25 jul 2009, 00:19

klinkt als simpel, maar heel lekker.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Stinl
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 apr 2009, 16:47

Re: Yuzu

Bericht door Stinl » 18 aug 2009, 12:08

Ik heb uit de Hanos een glazen buisje met gevriesdroogde yuzu in, hoe moet ik dat oplossen?

Op mijn werk hebben we ook dat smal flesje zoals Leo liet zien, daar voegen we ice tea green bij en wat xantana.

Guido
Berichten: 64
Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
Locatie: Eindhoven

Re: Yuzu

Bericht door Guido » 20 dec 2009, 21:29

Deze week van de groenteboer verse yuzu kunnen krijgen, maar ben er niet echt enthousiast over.
De prijs was bijna 70 euro per kilo en de vrucht zelf zit bijna helemaal vol met pitten. Het rendement is dus erg laag.
Ik heb van de schil yuzu olie gemaakt en van het beetje vruchtvlees een sorbet ik vond zelf de smaken wel oke, maar proefde weinig tot geen verschil dan wanneer ik het maak met yuzu-sap dus kosten technisch zou ik gewoon voor het yuzu-sap gaan of de gevriesdroogde schillen.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Yuzu

Bericht door Leo » 29 nov 2012, 15:39

Momenteel zijn ze ook weer verse te krijgen, bij Rungis
http://www.koksforum.nl/artikel/rungis/verseyuzu.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Guillaume
Berichten: 24
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03

Re: Yuzu

Bericht door Guillaume » 03 dec 2012, 19:17

Je kan echt alle kanten uit met Yuzu
Bv heerlijk in een ganache van chocolade om macarons mee te vullen
Yuzusorbet verwerken in een koud voorgerecht
je kan er wat bij je ponzu saus doen...
enz enz...

Plaats reactie