knetterpop

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
dartel
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2006, 08:46
Locatie: leiden

knetterpop

Bericht door dartel » 06 nov 2006, 10:16

Wil dit gaan gebruiken weet iemand waar dit te koop is(ispc misschien)
Knetterpop(vroeger wel knetterkauwgom genoemd) en wat zijn jullie ervaringen ermee ik hoor het wel

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 06 nov 2006, 10:56

cnudde in elkgeval.
Er zijn 2 soorten
je moet het soort hebben, wat al bedekt is met cacaoboter.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 nov 2006, 18:38

kun je die dan in vloeistof leggen ?

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 06 nov 2006, 22:20

Tot zekere hoogte wel. Bij vloeistoffen moet je dan meer aan een parfait basis denken. Vloeistoffen moet ook lukken aangezien ze met vet omhuld zijn. Ze moeten dan wel in een koude vloeistof gebruikt worden en echt vlak voor opdienen worden toegevoegd.
Het is leuk speelgoed, maar om het nu te serveren vind ik weer wat ver gaan. Leuk voor kids dat wel.

sam
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 jul 2006, 20:09
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Bericht door sam » 07 nov 2006, 20:31

er zijn ook kleine chocolade reepjes te koop met dat spul er in.
op de verpakking staan smurfen geloof ik :wink:

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 08 nov 2006, 15:03

Ken het ook , we hebben het, maar gebruiken het bijna niet!
Het is best wel geinig, bij de hanos kun je het verkrijgen onder de naam "explosie suiker" !
Op een demo leuk voorbeeldje gezien:
Explosive aardbei: aardbeitje door beetje couverture halen , daarna door de explosie suiker en met een pipetje een een heftig likeurtje/drankje erin knijpen!

Don Vito Corleone
Berichten: 18
Lid geworden op: 08 nov 2006, 00:23
Locatie: Alkmaar

Bericht door Don Vito Corleone » 08 nov 2006, 21:26

Heb vorige week bij Beluga iets met knetter pop gehad was na de piece een glaasje met cocos en een ananas en daar op knetter pop.
erg grappig gevonden maar om het nou culinair revolutinair te noemen :?
You can't untscramble scrambelt eggs

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 08 nov 2006, 23:05

Het effect is leuk, maar vind het geen fijn mondgevoel. En soms in grote mate zelfs "pijnlijk" of in een andere mate storend op de tong. Daarnaast verminderd je smaak op een of andere manier. Althans dat is mijn ervaring.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 10 nov 2006, 12:27

Pieter schreef:Het effect is leuk, maar vind het geen fijn mondgevoel. En soms in grote mate zelfs "pijnlijk" of in een andere mate storend op de tong. Daarnaast verminderd je smaak op een of andere manier. Althans dat is mijn ervaring.
dat heb ik met peper :wink:

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 11 nov 2006, 00:36

van peper is dat al bekend.
Daarom verhitten sommige mensen eerst de peper.
Dan is dat effect minder/weg
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 11 nov 2006, 01:00

Ik zag herman den blijker dat idd doen. Even de peper roosteren en dan pas de molen in, nog niet geprobeert, zal eens kijken.
Eigenlijk raar he dat peper en zout zo standaard zijn geworden. Als je er bij nadenkt, waarom niet kerrie en paprika ? Om maar iets stoms te noemen.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 11 nov 2006, 01:04

hmm..
ja..goeie vraag
ik denk dat zout er in geslopen is.
Eerst als conserveringsmiddel en tergelijk als smaakmaker
nu..is het vooral smaakmaker....
of het is het toch E621 wat de smaakmaker is?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 11 nov 2006, 09:21

zout is in mijn ogen onvervangbaar, peper eventueel wel
dit omdat zout zoals iedereen wel weet andere smaken tot hun recht laat komen

bv van een champignonsoep proef je minder dat ie van champignons is als er geen zout in zit

sam
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 jul 2006, 20:09
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Bericht door sam » 15 nov 2006, 01:00

zout is idd smaakverhogend,daarom ook altijd zout in koekjesdeeg en biscuit ed

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 15 nov 2006, 16:15

een heel klein beetje in je ijs compostie is ook best lekker

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 19 nov 2006, 05:43

bij room ijsen wel

Plaats reactie