even over kiddegebruik.

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
ralph geerts

even over kiddegebruik.

Bericht door ralph geerts » 16 sep 2006, 14:16

Afbeelding
1/2 vullen of afvullen, aantal patronen ? liter kidde of halve ? soort tutje ? of geen tutje ;)

iemand iets opgevallen ?

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 16 sep 2006, 19:32

Ik denk dat het allemaal afhandelijk is wat voor soort product(schuim) gebruikt in de kidde.
Kokforum.nl : de website voor koks

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 16 sep 2006, 20:17

Hier meestal vol, 2 patronen, liter kidde, en dan zo'n spuitmondje er op wat eigenlijk alleen een staafje is.
Zelf doe ik er eigenlijk niet zo veel mee, maar vind het wel leuk.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 17 sep 2006, 00:25

spuitmondje vind ik wel handig maar..niet echt nodig.

welk model gebruiken jullie?
De ISI vind ik maar bagger, lekken snel en de veren schieten snel los

Tevens zijn er verschillende patronen inomloop.
1 soort daarvan, tast de kop aan, aan de binnenkort en zorgt voor corrosie.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 17 sep 2006, 13:24

Leo schreef:spuitmondje vind ik wel handig maar..niet echt nodig.

welk model gebruiken jullie?
De ISI vind ik maar bagger, lekken snel en de veren schieten snel los

Tevens zijn er verschillende patronen inomloop.
1 soort daarvan, tast de kop aan, aan de binnenkort en zorgt voor corrosie.
dat is iets wat mij ook opviel. schuim is steviger en je kan er mooier bolletjes mee spuiten.

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 18 sep 2006, 00:48

Hanos patronen geven vaak te weinig lucht en laten je recept mislukken.(Vooral bij het recept dat ik gaf in andere topic)
Met ISI kiddes heb ik geen probleem.
Wel een spuitmond op de kidde laten anders loopt het gas weg.
1Liter kidde is favo met 1 patroon als je recept klopt.
Je kan er ook balonnen mee opblazen :shock:
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 18 sep 2006, 10:14

Wiljan schreef: Je kan er ook balonnen mee opblazen :shock:
laatst je verjaardag gevierd ?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 18 sep 2006, 12:41

handig!!!
ik zit te denken aan mijn luchtbed.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 18 sep 2006, 12:52

Leo schreef:handig!!!
ik zit te denken aan mijn truffelschuimbed.

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 18 sep 2006, 13:00

we gaan weer behoorlijk off topic hier als je het mij vraagt.
Kokforum.nl : de website voor koks

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 18 sep 2006, 13:01

Je kan geur gassen maken en balonnen van mozarella ewr mee vullen!
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 18 sep 2006, 13:07

balon van mozzarella????
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 18 sep 2006, 13:38

virtuele mozzarella ;)


mozzarella oplossing maken binden met ik gok iota ???? bolletjes van vormen en dan voorzichtig lucht inblazen

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 18 sep 2006, 17:30

heb het topic weer open gezet.
Ben met terry eens, dat het wel ontopic moet blijven.
Ik ben wel van mening, dat de andere mogelijkheden van het kidde gebruik best naar voren mag komen.
Ben ook zeer benieuwd naar de ballon van mozzarella, niet dat ik het wil gaan proberen, maar, toch. het idee lijkt me wel leuk.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 18 sep 2006, 17:37

Hint: Heb je alle Iron chef's America gezien?
Daarin worden ze ook gemaakt.
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 18 sep 2006, 17:39

Iron chef America heb ik nog niet allemaal gezien.
Maar vertel, hoe doen ze dat dan?

kan me er weinig bij voorstellen.

En vraag 2, is het lekker?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 22 sep 2006, 22:17

Hou het nog even voor me :D
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

martijnn
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 nov 2008, 19:19

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door martijnn » 13 feb 2009, 13:08

mozzarella smelten in magnetron of in heet water.
even doorkneden en op de spuitmond van de kidde zetten.
vullen met lucht of een schuim( b.v. tomaat ) opblazen en dichtknijpen.
is echt simpel maar heeft me een paar uur zoeken gekost.
zoek maar naar mozzarella balloon.

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door Joost K » 25 feb 2009, 17:12

waar gebruiken ze deze balonnen voor dan?
of kan het echt een toevoeging zijn voor een gerecht?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door nickvdwater » 25 feb 2009, 17:22

In het boek van alinea staat ook een balon van mozzarella,
Ik denk dat het er aan licht wat je precies wil doen met een kidde, ik heb met isi nog geen problemen en gebruik het liefst de halve liter versie, bij isi moet er een spuit mond op.

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door BreeZe » 01 apr 2009, 20:16

vandaag ook effe de balloon van mozzerella geprobeerd!

uber dik voor een vega en ontzettend makkelijk te maken.... cool idee!

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door Nickster » 01 apr 2009, 23:14

Hoi,
Ik wil een kidde aanschaffen, voor espuma's maar ook wil ik natuurlijk die ballonnen van mozzarella proberen!!
Maar ik hoor alleen het merk ISI vallen.
Leo zegt dat het bagger spul is.
Welke kan ik dan beter aanschaffen en welk merk patronen??
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door Maurits » 02 apr 2009, 06:20

Ik heb een ISI en die werkt prima, maar ik weet natuurlijk niet hoe sterk die is onder restaurantgebruik....Die patronen kan je van elk merk kopen, N2O is N2O. ISI-patronen zijn duur...
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: even over kiddegebruik.

Bericht door Cees » 02 apr 2009, 21:55

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Plaats reactie