IJS

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

IJS

Bericht door Leo » 29 apr 2006, 12:19

Lekkere aparte ijsjes? wat vinden jullie lekker...
hartig of zoet? parfait..etc..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 29 apr 2006, 12:20

Kruidnagelijs voorbij de Aardbeien.
30 gram kruidnagels op 1 liter compositie...
staafmixen...zeven. echt lekker..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 29 apr 2006, 22:43

Ik ga voor tonkabonen :) ( btw danny waar blijven ze ;) ? )
Vind smaken mixen ook wel leuk. Vooral fan van roomijs eigenlijk. Een goed bereid vanilleijs vind ik ook al super.

Of een roomijs van een talisker whiskey.
Heb ineens een idee voor een sigaren whiskey ijs combinatie.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 apr 2006, 23:06

ik vind parfait ook vet mooi en makkelijker om thuis te maken dan roomijs. Door mijn huide werkgeven ben ik ook enorm geinspireed met gebruik van specerijen in deserts dus ook in ijs :D lekker

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 30 apr 2006, 07:46

parfait is ook lekker. Ooit eens bitterkoekjes parfait gemaakt, ook wel oke :)

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 30 apr 2006, 09:52

En als je eens stap verder ga zoals
ganzenleverparfait, sardineroomijs, grove mosterdroomijs, roomijs met de smaak van eieren en spek.

Deze smaken heb ik een jaar geleden gegeten bij the fat duck, en het was allemaal echt lekker.

Die van sardine misschien iets minder.

En hoe ver kan je gaan in smaakjes ijs, kan je alles in je ijsmachine gooien.

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 30 apr 2006, 10:03

er schijn in Venezuela een ijssalon te zijn met 806 verschillende smaken ijs, smaken waaronder kaas met spaghetti, rode biet en mais.
Ze staan hiermee in het guinness book of records.

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 30 apr 2006, 11:28

ik ben meer een sorbet-mens.

yoghurt-kaneel is erg lekker, het gekste is ooit sorbet van Lapsang Souchong (goed geschreven?) thee geweest.

roomijs van kerrie of roomijs van kummel heb ik ook ooit gemaakt, best wel lekker, maar je kan het niet zomaar overal bij gebruiken.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 30 apr 2006, 12:13

Frambozen sorbet met roze pepertjes ...dat is ook erg lekker...
of mango met rode peper....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 30 apr 2006, 12:52

thijm rozemarijn ijs echt lekker met beetje heidehoning erdoor of lieve vrouw bedstro ijs ook echt lekker !!
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 30 apr 2006, 13:12

hoe gebruik je dat onze lieve vrouwe bedstro dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 30 apr 2006, 13:46

Parfait of ijs van een pastis----------------anijs.
dit in combinatie met hete jetbees...........................In roomboter gebakken aardbeien met een paar flinke halen met de zwarte pepermolen!!!!!!!!!!!!!!!

fucking lekker
tja

mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp » 30 apr 2006, 23:30

Als je onze lieve vrouwe bedstro binnen krijgt van de groente leverancier is het nog heel mooi groen maar geeft het bijna geen smaak af aan je ijs. Dus wij bewaren het dan buiten de koelcel voor een aantal dagen zodat het iets rijper word en het meer smaak afgeeft. Dan is het alleen een kwestie van meetrekken in je ijsbasis.

Wat ik ook helemaal super vind is ananas basilicum sorbet. 1 kg ananas met 8 dl suikerwater en 10 bossen basilicum. Ananas garen in het suikerwater, de bossen basilicum blancheren in water en goed uitwringen. Daarna ananas met suikerwater en basilicum (als alles koud is anders verkleurt je basilicum direct) door cutteren en zeven. Daarna opdraaien in de ijsmachine en als laatste scheutje eiwit mee draaien in de ijsmachine. super!!!! :D
ken je klassiekers!

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 01 mei 2006, 11:04

dat is zeker lekker ijs lexmond wanneer ga je weer maken:p
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp » 01 mei 2006, 16:30

nou ik zal het binnenkort wel weer gaan maken maar niet bij de kieviet :D
ken je klassiekers!

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 03 mei 2006, 23:22

rabarber wittechocolade straciatella

MartijnHessen
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jun 2006, 18:50
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door MartijnHessen » 12 aug 2006, 19:31

Mijn persoonlijke favoriet is karnemelk-sorbet ijs.
Eerst creeer je hangop van je karnemelk, het residu maak je op 15 graden baume met suiker. In de sorbetiere draai je halflobbig en meng het met italiaans schuim.
Koken is geen vak, het is een levenswijze!

Plaats reactie