Slagroom

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Slagroom

Bericht door kruimeltje » 16 aug 2013, 21:18

Ik wil slagroom .die uit de kidde komt, niet zo romig (zwaar) laten smaken.
zou water met xantana er bij mengen, een goed idee zijn?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Slagroom

Bericht door Leo » 31 aug 2013, 21:35

probeer het eens met een beetje suikerwater...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Slagroom

Bericht door jeroenbr » 01 sep 2013, 15:32

kruimeltje schreef:Ik wil slagroom .die uit de kidde komt, niet zo romig (zwaar) laten smaken.
zou water met xantana er bij mengen, een goed idee zijn?
eventjes serieus, wat is je gedachte gang bij het gebruik van xantana ?
Waarom denk je dat slagroom romig en zwaar is?
Zodra je daar achter bent gekomen kan je verder breien ..

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Slagroom

Bericht door kruimeltje » 06 okt 2013, 07:57

dat zware en romige komt denk ik door vetgehalte.
Ik wil van dat zware af dat je niet in een keer een vol gevoel heb
om een beetje te stabiliseren xantana te gebruiken om dat dat een koud binder is.

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Slagroom

Bericht door Emiel » 07 okt 2013, 23:12

Als je room van 40% zou gebruiken, room van 34% gebruiken. Begin ook niet direct als een gek te schudden als je gas er op zit.
Je kan proberen 1 of een halve patroon minder te gebruiken. Voor room uit de kidde gebruikte ik altijd 1,5 patroon op een grote sifon. Dwz dat ik na het schroeven van de 2de patroon een deel van het gas laat ontsnappen alvorens te schudden.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Slagroom

Bericht door jeroenbr » 08 okt 2013, 00:41

kruimeltje schreef:dat zware en romige komt denk ik door vetgehalte.
Ik wil van dat zware af dat je niet in een keer een vol gevoel heb
om een beetje te stabiliseren xantana te gebruiken om dat dat een koud binder is.
maar dat lost toch niet het probleem op? Het vetgehalte?
Dus het eerste wat je moet doen is je vet gehalte verlagen, dat kan door slagroom te gebruiken met minder vet. Mocht je al het laagste vet percentage gebruiken kan je water of melk toevoegen. Dat verlaagt je vet percentage nog meer.

Daarbij niet te veel gas op je kidde doen, en vooral niet teveel schudden. 1 of 1,5 gas patronen erop, 1x goed schudden en dan altijd op de kop bewaren. Hoef je ook nooit meer te schudden.

Plaats reactie