Pagina 1 van 1

een gele consommé

Geplaatst: 09 jan 2012, 14:39
door Dorusje
Beste colega’s,
Alhoewel ik wat ervaring heb, ben ik toch op zoek naar. Een consommé.
Meer bepaalt deze zou een gele kleur moeten hebben na hij geclarifieerd is.
Welke tips heb u voor mij.

Favoriete uitspraak:
Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden !

Re: een gele consommé

Geplaatst: 09 jan 2012, 19:44
door jeroenbr
gele kleurstof?
Heel veel kippen bouillon poeder?
Safraan?
Kurkuma?

Wat wil je nou eigenlijk bereiken?

Re: een gele consommé

Geplaatst: 13 jan 2012, 15:31
door Dorusje
Wat ik wil bereiken is een consommé die een normale gele kleur verkrijgt na bereiding en geclarifeerd is. Zonder gebruik te maken van kleurstoffen. Dit word de basis om verder te werken. Zo kan ik verder deze creatie werken. Daarna word het recept en werkwijze hier gepubliceerd.

Re: een gele consommé

Geplaatst: 15 jan 2012, 00:41
door jeroenbr
Maar ik snap het idee er achter niet helemaal ...

Re: een gele consommé

Geplaatst: 15 jan 2012, 15:05
door Dorusje
De bedoeling is een consommé te creëren in verschillende kleuren. Deze vervolgens te gelatine ren met garnituur er in verwerkt. De kleur die ik nu nog moet vinden is geel, zonder gebruik te maken van kleurstoffen, wel natuurlijke grondstoffen. Het garnituur hiervan, heb ik al. Het eind resultaat zijn in het totaal vier kleuren.

Re: een gele consommé

Geplaatst: 17 jan 2012, 13:00
door KNL
Dorusje schreef:De bedoeling is een consommé te creëren in verschillende kleuren. Deze vervolgens te gelatine ren met garnituur er in verwerkt. De kleur die ik nu nog moet vinden is geel, zonder gebruik te maken van kleurstoffen, wel natuurlijke grondstoffen. Het garnituur hiervan, heb ik al. Het eind resultaat zijn in het totaal vier kleuren.
dus je maakt je gerechten op basis van kleur? baseer je gerechten liever op smaak (dat is trouwens wat de mensen verwachten)

Re: een gele consommé

Geplaatst: 17 jan 2012, 14:03
door Dorusje
De drie andere consommé zijn van smaak perfect. Voor de vierde tijfel ik niet, aan de smaak van het gerecht. Zodra ik de gele kleur van de consommé, na hij geclarifeerd is kan behouden. Kan ik hieraan verder af/werken. Het oog wil ook wat.

Heb nooit de uitspraak op je geweten: Van dit gerecht wil ik niet eten.
Johann Wolfgang Goethe ( 1749 – 1832 )

Re: een gele consommé

Geplaatst: 29 apr 2019, 14:27
door Marjo
Geel.
Kurkuma misschien?