peperkoek tuille

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
dennis steur
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 okt 2010, 16:06

peperkoek tuille

Bericht door dennis steur » 26 jun 2011, 17:38

hallo,
Ik heb een probleem met het maken van een tuille van peperkoek. Ik gebruik een standaard tuille recept en voeg daar gedroogde peperkoek poeder aan toe. Afbakken gaat prima, mooie koekjes, maar na een dag worden ze slap. Vervolgens doe ik ze enkele minuten in een hete oven, laat ze vervolgens afkoelen en dan zijn ze weer krokant. Ik bewaar ze luchtdicht, maar waarom worden ze slap na een dag?
Ik denk dat het antwoord licht bij de peperkoek, maar ik snap niet wat.
Iemand enig idee?

grt. dennis

stijnh
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jun 2012, 13:47

Re: peperkoek tuille

Bericht door stijnh » 15 jun 2012, 22:14

Hoi Dennis. Ik zie dat je dit alweer een hele tijd geleden hebt geplaatst. Ik zou je aanraden om twee batches te maken. Een met peperkoekpoeder, een zonder. Zo kan je zonder gokken vaststellen of het poeder inderdaad de boosdoener is.

Als dit inderdaad een verschil oplevert moet je misschien wat minder van een andere droge stof gebruiken ter compensatie van het extra poeder wat je toevoegt.

Soesje66
Berichten: 28
Lid geworden op: 09 mei 2012, 21:31
Locatie: venlo

Re: peperkoek tuille

Bericht door Soesje66 » 14 jun 2013, 11:15

nog weer een jaar verder en inmiddels vast al opgelost.
gewoon koekkruiden ipv peperkoek....was mijn gedachte.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: peperkoek tuille

Bericht door Leo » 14 jun 2013, 14:48

goed idee.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie