Olie van Cepes

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Olie van Cepes

Bericht door NicoV » 26 aug 2010, 11:54

Hi,

Ik zou graag een olie van cepes maken ...

Nu een paar vraagjes.

Gedroogde of verse Cepes ?
Olijfolie of arachideolie ?
andere kruiden erbij ? ( Wat zijn goede combinaties ? )
Vacuumgaren ? of olie verwarmen en laten trekken tot koud onder folie ?

Graag jullie Mening.
Groeten,
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Olie van Cepes

Bericht door jeroenbr » 26 aug 2010, 23:14

Zonder twijfel gedroogd, vocht + olie = no-go
Neutrale olijf olie voor optimale cepes smaak
Geen ervaring met kruiden toevoegen ...

Olie verwarmen tot ~40 graden, cepes toevoegen en wegzetten

Idee over vacuüm snap ik niet helemaal, kun je dat eens uitleggen.

lmg475
Berichten: 26
Lid geworden op: 14 sep 2009, 12:56

Re: Olie van Cepes

Bericht door lmg475 » 29 aug 2010, 18:55

U kunt het ook in de roner of een bain marie maken,

Neem een neutrale olie, als je echt een olie wil met veel cepes smaak, zou ik enkel gedroogde cepes gebruiken.
Olie en cepes in vacuüm trekken , en gedurende een 2tal uurtjes op +/- 50°C.
Laat daarna nog minstens 1 dag intrekken in de koeling. Zeven en klaar.

Plaats reactie