thermomix

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

thermomix

Bericht door kruimeltje » 03 feb 2010, 16:22

Ik weet niet of dit de goede topic is
Maar als je nu geen thermomix heb maar toch het recept wil uit voeren hoe zou je het dan doen
pan /bak verwarmen en ondertussen blijven roeren? schat ik in

Xavier

Re: thermomix

Bericht door Xavier » 03 feb 2010, 16:39

Waarom zou je perse een thermomix moeten nodig hebben?

Wat wil je precies klaar maken dan?

We hebben toch jaaaaaaaren zonder thermomix kunnen koken...

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: thermomix

Bericht door kruimeltje » 04 feb 2010, 09:09

Spongecake van amandelen

100 g amandelschaafsel
Zaadjes van 1/2 vanillestok
10 g amaretto
5 g amandelolie
125 g eiwit
85 g eierdooier
75 g S1
25 g bloem

Het amandelschaafsel in een pan of onder de salamander kleuren tot goud-gele kleur.
In thermomix doen tesamen met de suiker en de zaadjes van halve vanillestok.
Mixen stand 8 / 30 seconden.
De rest van de benodigdheden aan toevoegen en mixen stand 8 / 15 seconden.
Door fijne zeef steken en in thermowhip gieten.2 gaspatronen opdraaien.
In plastiekbekertje 1 cm beslag spuiten en gedurene 30 tot 50 seconden (hangt af van wattage) in microgolf garen.
Cake is goed als bovenkant droog is.
De plastiekbeker dadelijk omgekeerd op een bord zetten zodat de damp in de cake kan trekken.
Beker een keer doorprikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit is het recept
Ik zie ook Thermowhip staan daar zal wel een kidde mee bedoeld zijn

Xavier

Re: thermomix

Bericht door Xavier » 04 feb 2010, 09:23

Je kan je amandelen toch cutteren met een gewone cutter/keukenrobot
je gaat wellicht langer moeten mixen dan 30 sec :)

yep thermowhip = kidde

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: thermomix

Bericht door kruimeltje » 04 feb 2010, 12:29

Hartelijk dank voor je reactie
menzegt wel eens Wat je het eerste in je gedachten komt moet je doen :-))))

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: thermomix

Bericht door kruimeltje » 05 feb 2010, 09:41

Alles goed gelukt @xavier en waarom het beslag nu in de kidde moet begrijp ik niet het gaat ook zo wel + dat je niet hoef te zeven

Xavier

Re: thermomix

Bericht door Xavier » 05 feb 2010, 10:21

kruimeltje schreef:waarom het beslag nu in de kidde
om meer lucht in je beslag te krijgen voor het "spons" fx

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: thermomix

Bericht door kruimeltje » 05 feb 2010, 22:01

Ik heb bijde geprobeerd en maakt niets uit (met of zonder kidde )
Het belangrijste is Magnetron op 2 minuten zetten op het hoogte punt de magnetron stoppen.
Bij verwarmen kan niet meer ,danwel zonder effect.

truffel
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 okt 2007, 18:56
Locatie: groningen
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door truffel » 04 aug 2010, 17:51

Vraagje kun je in de thermomix ook chocolade temperen :?:

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: thermomix

Bericht door jeroenbr » 04 aug 2010, 18:03

truffel schreef:Vraagje kun je in de thermomix ook chocolade temperen :?:
probeer het eens ... :roll:

truffel
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 okt 2007, 18:56
Locatie: groningen
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door truffel » 04 aug 2010, 19:27

Dan moet ik er eerst 1kopen.
En dat is ook de bedoeling maar ik zat ook naar een digitale choco machine te kijken maar vond m erg duur,
Dus dacht ik misschien heeft iemand het al in een thermo geprobeerd

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door Cees Timmerman » 04 aug 2010, 21:22

Chocolade tempereren gaat niet lukken in de thermomix . Zo'n computer gestuurd tempereer machientje is volgen mij iets goedkoper als een thermomix. De temperatuur regeling van de thermomix is te grof voor tempereren, dat komt erg nauw.
Ik heb ze allebei, dat digitale machientje is perfect.
De thermomix is ook een top apparaat, alleen gewoon een heel andere machine.

truffel
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 okt 2007, 18:56
Locatie: groningen
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door truffel » 04 aug 2010, 22:11

Ok thanks

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door JeroenTrimbos » 05 aug 2010, 21:38

Chocolade tempereren gaat fantastisch in de roner trouwens!!

De thermomix is bij mij niet meer weg te denken, scheelt me zoveel handelingen!!
Maar dat moet ook wel als je maar alleen in de keuken staat :roll:
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door Cees Timmerman » 06 aug 2010, 05:14

Hoe doe je dat Jeroen, tempereren in de roner

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: thermomix

Bericht door JeroenTrimbos » 06 aug 2010, 08:44

Je chocolade vacumeren in een zak en dan om het uur de temperatuur veranderen die je nodig hebt.
Geen rotzooi of uitdroging, altijd goed! En je kunt de chocolade erin laten zitten.
Practice what you preach

Plaats reactie