Nieuwe menukaart.

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
J.Diks
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 nov 2009, 11:16

Nieuwe menukaart.

Bericht door J.Diks » 17 nov 2009, 11:19

Hallo allemaal,

Momenteel gaat het bedrijf waar ik nu werk van kaart veranderen, onze Brasserie wil nu echt
teruggaan naar de klasieke goede Franse Brasserie - Bistro

Enige leuke ideetjes voor wat nieuwe gerechtjes misschien die echt typish frans zijn?

Ik ben benieuwd,

Groetjes
Jasper

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Nieuwe menukaart.

Bericht door JeroenTrimbos » 18 nov 2009, 00:16

Coq au vin
Oeuf en cocotte
Magret de canard
Terrine de foie gras
Cassoulette
Sole meunière
Filet de boeuf Béarnaise

en niemand maakt het meer: slasoep! (Kranenborg?)
Practice what you preach

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Nieuwe menukaart.

Bericht door Emiel » 18 nov 2009, 00:23

Boeuf bordelaise
Tarte au foie ou boudin noir
huitres fine claires de marenne
poulet de bresse
cuisse de grenoulle
escargots de bourgogne
Dit zijn franse klassiekers, of het ook echte brasseriegerechten uit de Franse keuken zijn weet ik niet. Zou er een verschil zijn tussen klassiek frans en de Parijse brasseriekeuken?

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe menukaart.

Bericht door Bchef1 » 18 nov 2009, 09:26

Tarte tatin
Andouillettes
Fruits de mer
Mousse au chocolat
Creme renverse
Pissaladiere
Onglet met confit d'ognion
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Nieuwe menukaart.

Bericht door berexstone » 27 nov 2009, 13:51

Natuurlijk zijn in een authentieke brasserie de 'tripes' onontbeerlijk, klassieke gerechten met tripes zijn o.a. :
- tripes à la mode de Caen
- l'estomac des agneaux
- pieds et onglets d'agneaux aux aromates (modern)
- tête et langue de veau sauce gribiche (modern)
- ris de veau en écaille d'amandes, fragola liée au beurre de truffe (modern)
de 'abats' :
- les animelles d'agneaux (lamstestikelen)
- onglet saignant à l'échalote
- la tétine de vache
- les pieds de d'agneau, - les pieds de porc
- les joues de porc, - les joues de boeuf
- les rognons, - le foie, - le ris de veau, - le ris d'agneau
- les langues d'agneau, de veau ou de boeuf
- la tête de veau
Een aantal brasserie / bistrot gerechten die ik dit jaar in Parijs tegenkwam o.a. :
- velouté de châtaigne, glace aux cèpes (romige soep van kastanjes, daarbij ijsje van boschampignon)
- tarte fine de pied de porc et fourme d'ambert ('fijn' taartje van varkenspoot en fourme d'ambertkaas)
- blanquette de veau à l'ancienne
- rognon de veau rôti, gratin dauphinois (geroosterde kalfsnier met gratin dauphinois (aardappelschijfjes, veel knoflook, room, géén kaas, eventueel nootmuskaat))
- croque tomate aux escargots et persil (tosti met tomaat, slakjes en peterselie)
- risotto de râble de lapin au lard (risotto met konijnenrugfilet en spekjes)
- tête de cochon croustillante, vinaigrette d'herbes fraîches, pommes écrasées (krokante hoofdkaas van varken met een vinaigrette van verse kruiden, gestampte aardappel)
- fricadelles de poisson à la rhubarbe aigre-douce (gehaktballetjes van vis (hier zoetwater) met zoetzure rabarber
- véritable andouilette et moutarde de Meaux (de echte andouilette (boudin blanc AAAAA) met Meaux mosterd)
- Pied de cochon, noix de Saint-Jacques à la pomme verte, en salade (salade met varkenspoot, StJacobsmossel nootjes en groene appel)
- omelette aux grenouilles (eierkoek met kikkerbilletjes)
- magret d'oie et pêches de vigne rôties aux épices (ganzenborstfilet met wijnberg perzik geroosterd in kruiden)
- poitrine de cochon fermier caramélisée, tranche de boudin noir rôti et jus tranché
Nagerechten : - Terrine de chocolat, - tarte à la rhubarbe meringuée, - crème brûlée à la pistache, - tarte au chocolat, - tarte tatin, crème fraîche,
- macaron aux framboises, - tarte feuilletée aux pommes, - baba au rhum
kortom redelijk eenvoudige, lekkere maar soms ongewone gerechten uit de Parijse en niet te vergeten Lyonaise brasserie en bistrot keuken.

Plaats reactie