Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
purefood1
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 nov 2009, 16:45

Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door purefood1 » 15 nov 2009, 17:52

Een dessert die ook als pre dessert kan fungeren vanwege de overgang hartig/zoet.
(foto is onderweg http://www.purefood.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;)

Roomijs van cepes met `tuinaarde´ van brownie, hazelnoot, geinfuseerde enoki´s en schuim van dennenaalden.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door chef-dave » 15 nov 2009, 18:20

leuke combinatie :o
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

hobbybob
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 aug 2009, 07:28

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door hobbybob » 15 nov 2009, 22:01

Mooie combi.
Hoe is de enoki geinfuseerd?
Ook naar de schuim van dennenaalden ben ik benieuwd, hoe smaakt dat?

purefood1
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 nov 2009, 16:45

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door purefood1 » 16 nov 2009, 15:51

Dennenaald heeft een hele eigen smaak daarom vind ik het lastig om te omschrijven.
Maar denk een beetje aan hars(achtig),citrus en bloemen.
De enoki´s heb ik geinfuseerd in olie, citrussap en een snuf zout.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door Leo » 01 dec 2009, 09:47

Afbeelding
beetje laat...maar dan toch nog de beloofde foto!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door JeroenTrimbos » 01 dec 2009, 10:50

Kun je die dennenaalden die er als decoratie opliggen ook eten??
Gebruik je trouwens extract of trek je een "bouillon" van de naalden?
Practice what you preach

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door jeroenbr » 01 dec 2009, 13:09

@ jeroen, dat zijn dennenaalden van koppert cress. Nog niet te koop, wel nieuw. Alleen beluga en el bulli neemt ze af.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door Leo » 01 dec 2009, 13:57

Grappig..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

purefood1
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 nov 2009, 16:45

Re: Roomijs van cepes met een schuim van dennenaald

Bericht door purefood1 » 02 dec 2009, 17:22

Leo, bedankt voor het plaatsen van de foto. TOP!!

Helaas,dit zijn niet de dennenaalden van Koppert cress. Had wel grappig geweest, als na Beluga en El Bulli ik de derde zou zijn die ze afnam
terwijl het nog niet te koop is!! :wink

Tot die tijd pluk ik ze zelf bij mij in de regio.
De meest voorkomende en eetbare is de grove den. Je plukt de jonge, lichtgroene naalden en laat het ±15 min. trekken in vocht.
Als je het te lang laat trekken wordt de smaak bitter. De naalden zijn na gegaard eetbaar.
Het gebruik van dennenaalden is zo oud als de weg naar Kralingen. Het wordt/werd voornamelijk gebruikt voor zijn medicinale werking.
Het bevat veel vit.C en vit.A en is goed tegen griep, verkoudheid en maagzuur.

Plaats reactie