grote hoeveelheid pasta

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

grote hoeveelheid pasta

Bericht door Pinxo » 03 okt 2009, 14:42

Ik moet binnenkort op (een niet al te goed uitgeruste) locatie een stuk of 100 mensen voorzien van een pastamaaltijd.

Pasta kook ik vooraf op de gebruikelijke mep methode
Maar ik heb geen ervaring met zulke enorme hoeveelheden weer warm en niet plakkend te presenteren..

Iemand tips en ervaringen? ik denk dat het penne wordt, geen spaghetti, de sausen komen er los bij te staan

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door Bchef1 » 03 okt 2009, 15:19

ik weet niet of je de gekookte pasta kan vacumeren, maar dan is het een kwestie van ter plekke in de magnetron (gevacumeerd).
werkt erg goed, droogt niet uit maar of het werkt bij hele grote hoeveelheden?
Wel olie bij de pasta tegen het plakken.

Anders met vac.zak en al in bijna kokend water laten zakken, heb je wel een grote pan nodig.
Shafingdishes of thermobox mee om de boel warm te houden.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door sjaak » 03 okt 2009, 17:23

penne heeft wel veel meer volume dan spaghetti heb je meer ruimte nodig.
wat voor apperatuur heb je ?

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door Pinxo » 03 okt 2009, 17:47

ik heb shafingdishes, thermoboxen, mobile kook aparatuur en uiteraard grote pannen.
De shafingdishes mogen alleen niet in zicht van de gasten komen (vinden ze te gewoontjes...)

dus ik moet het goed op kunnen warmen en warm serveren in luxe schalen, het is dus wel buffetvorm.

magnetron heb ik ook, een grote maar die sleep ik liever niet mee!!

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door sjaak » 04 okt 2009, 01:17

persoonlijk zou ik het dan daar koken of in kokend water opwarmen.
olie erop en meegeven.
je hebt voor 100 man +/- 35 Kg gekookte Pasta nodig.
Hoeveel gekookte pasta gaat er in zo'n schaal ?
Lopen ze alle 100 langs 1 buffet (100 x 30 sec. = 50 min. voordat iedereen 1x is langsgelopen)
of doe je 2 buffeten en hoe ga je die bijvullen ?
1 buffet waarvan men van beide kanten kan pakken is ook nog een optie maar dat kan je niet bijvullen.

shuraa
Berichten: 34
Lid geworden op: 22 sep 2009, 14:10

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door shuraa » 05 okt 2009, 12:32

als je de vacumeer methode gaat gebruiken zou ik niet kiezen voor penne, deze worden dan helemaal op elkaar geplet en verpest.
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door Pinxo » 05 okt 2009, 15:30

Bedankt voor de reacties, En Sjaak voor de bruikbare tips!!

Ik kook ze denk vooraf, beetgaar, spoelen (lang!) en luchtdicht in de koeling.
Daar opwarmen in shaffers met een beetje olie.
dan in schalen en mee.
Kookstel heb ik nodig voor de sauzen
De buffetopstelling is dubbelzijdig.

Het zijn uiteindelijk maar 40p geworden dus moet te doen zijn

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: grote hoeveelheid pasta

Bericht door Bchef1 » 09 okt 2009, 18:26

Pinxo schreef:
Het zijn uiteindelijk maar 40p geworden dus moet te doen zijn
ik zeg ala minute dan! 8)

maar ff serieus: ik weet niet of het ver weg is of er veel tijd tussen mep en buffet zit, maar anders zou ik alles kort voor meegeven afkoken.
alles in een gn-bak en goed afgedekt in een thermobox. Deze boxen houden zeker pasta (=massa) errug lang warm. De mijne houden bv lasagne meer dan 10 uur warm.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Plaats reactie