Isomalt Verhoudingen ?

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 18 apr 2009, 10:38

Hi,

Enkele dagen geleden ben ik met een goede vriend van me een workshop gaan volgen over "Texturas en Sosa".
Ik ben er al wel mee bekend, en kan er goed mee werken maar...sommige dingen nog niet onder de knie.
Dus bijschaven is altijd goed é :wink: .

Nu Vraagje : Op de workshop werd van Sosa het Isomalt F voorgesteld.
Product gekocht en ben er mee beginnen experimenteren.
Zijn er al verhoudingen bekend ?
Ben gewoon met een simpel koekje begonnen ...
Op 2 Dl appelpulp heb ik 25Gr Isomalt bijgedaan...
Koekje 3.U laten drogen op 60 Graden.
Maar het droogde wel maar werd niet krokant ..

Hebben jullie nog tips of informatie ?

NicoV
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door Cees » 18 apr 2009, 22:30

Die tijd van het drogen is in iedergeval te kort, naar mijn idee, dat moet 24 uur zijn in de ezidri en soms nog wel langer.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

jess
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 mar 2009, 12:38

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door jess » 19 apr 2009, 02:25

teveel isomalt denk ik... gebruik je boiron? misschien glucose erbij... en het drogen moet inderdaad minimaal 8-9uur zijn... langer is beter...

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door Cees Timmerman » 19 apr 2009, 08:31

Ik laat zulke krokantjes 48 uur drogen, t'is effe plannen, maar het resultaat is top. Kijk ook bij de receptjes van Escouzy voor de juiste hoeveelheid toevoegingen.

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 19 apr 2009, 09:05

jess schreef:teveel isomalt denk ik... gebruik je boiron? misschien glucose erbij... en het drogen moet inderdaad minimaal 8-9uur zijn... langer is beter...

Oké jess... nee geen boiron.
Gewoon appelpulp zelf gemaakt.

NicoV
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door jeroenbr » 19 apr 2009, 23:35

Ik droog meestal 12 uur op 48 graden.

jess
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 mar 2009, 12:38

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door jess » 20 apr 2009, 12:10

ik dacht dat ik gisteren een reactie had geplaatst :?

mijn vraag was: wil je de zogeheten oubli's maken? omdat je het over koekjes had... :roll:
Laatst gewijzigd door jess op 25 apr 2009, 14:28, 1 keer totaal gewijzigd.

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 25 apr 2009, 09:56

Nee ... gewoon kletskoppen.

NicoV
Food and Taste All The Way !

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 08 jun 2009, 16:38

Hi,

Zou het kunnen dat je de Isomalt even moet verwarmen tot boven de 80 graden samen met de appelpulp ?
Om zo het geheel samen te brengen ?

En dan hoe lang drogen op hoeveel graden ?

NicoV
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door jeroenbr » 08 jun 2009, 16:43

NicoV schreef:Hi,

Zou het kunnen dat je de Isomalt even moet verwarmen tot boven de 80 graden samen met de appelpulp ?
Om zo het geheel samen te brengen ?

En dan hoe lang drogen op hoeveel graden ?

NicoV
Let wel op dat je appel pulp bruin word als je het puur houd

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 08 jun 2009, 17:06

Door toevoeging van citras niet e ... 8)
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door jeroenbr » 08 jun 2009, 20:33

suikerwater, citroen, azijn of ander zuur ook niet, ik had het over puur pulp

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door NicoV » 15 jun 2009, 09:22

NicoV schreef:Hi,

Zou het kunnen dat je de Isomalt even moet verwarmen tot boven de 80 graden samen met de appelpulp ?
Om zo het geheel samen te brengen ?

En dan hoe lang drogen op hoeveel graden ?

NicoV

? Opkoken of niet ?

NicoV
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door Cees » 15 jun 2009, 11:38

http://passion4food.skynetblogs.be/cate ... ogapparaat

Daar staat precies hoe je het moet doen....als het wat slecht in de sjabloontjes gaat....dan wat extra malto toevoegen.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
bielek
Berichten: 42
Lid geworden op: 07 mei 2007, 20:16
Locatie: Veldhoven

Re: Isomalt Verhoudingen ?

Bericht door bielek » 30 nov 2009, 12:54

Nou ik heb het voorbeeld gezien bij de hanos met sesamzaadjes. Daar zit natuurlijk niet zoveel vocht in. Maar je neemt wat sesamzaadjes voegd een laagje malto toe ( grammen zijn moeilijk dat spul weegt niks) en een paar druppels water om het goed te mixen. Dun uitstrijken op een matje en 40 minuten op 60 graden drogen. Prima resultaat.
Als je dit doet met appel pulp is het de bedoeling dat het vocht verdampt dus gewoon proberen hoelang dit moet, Dit zal elke keer anders zijn omdat het vochtgehalte veranderd.
Suc 6 en zal het zelf ook eens proberen.

Plaats reactie