Canard a la Presse

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Canard a la Presse

Bericht door Leo » 07 apr 2009, 22:16

Afbeelding

Dit zie je niet vaak meer in restaurants. Als je hem nog tegen komt, is in de betere restaurants.
Na het braden worden de karkassen van de eend "uitgeperst" en hier van een a la minute saus van gemaakt.

Maar, wat zou je nog meer kunnen doen?
en wie kende het uberhaupt.?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Canard a la Presse

Bericht door KNL » 07 apr 2009, 22:41

in het restaurant waar ik stage heb gehad wordt het dagelijks gebruikt, niet in de zaal maar achter de schermen, zo worden fonds en dergelijke geperst.. :wink:

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Canard a la Presse

Bericht door Pinxo » 08 apr 2009, 11:21

Extracten halen uit rauw moeilijk te persen vruchten/groenten/knollen (gember bijvoorbeeld?)

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Canard a la Presse

Bericht door yrtsap » 08 apr 2009, 12:16

ik kende hem ook al, ik weet er zelf een te koop ;) maar niet goedkoop. :D

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Canard a la Presse

Bericht door Leo » 08 apr 2009, 12:20

maar, aan wat voor bedrag moetje dan denken?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Canard a la Presse

Bericht door yrtsap » 08 apr 2009, 12:26

tegen de 10.000

das toch weer 2 maandjes werken voor jou leo! ;)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Canard a la Presse

Bericht door Leo » 08 apr 2009, 12:42

hmm. Tja. zal eens kijken ik het in villa kwijt kan.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie