Soms kom je per ongeluk leuke smaken tegen. Laatst toen ik geroosterde tarwevlokken weekte voor brood kwam ik erachter dat het weekwater veel smaak had. Een soort mix van geroosterd brood, chocola en caramel. Erg intens.
De smaak is heel lekker in ijs, hier is mijn recept:
500ml halfvolle melk
250ml room
100g suiker
90g eierdooiers
100g geroosterde tarwevlokken
20g gebruinde boter
15g maizena
zout
1. room en melk aan de kook brengen en over de tarwevlokken gieten; 1uur laten weken (niet meer want dan komen de taninnes uit de tarwe vrij). Zeven en wegzetten.
2. de rest afmaken als een creme anglaise
(evt. kan je nog tarwevlokpraliné maken)
Geroosterde tarwe en bruine boter roomijs
Geroosterde tarwe en bruine boter roomijs
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Geroosterde tarwe en bruine boter roomijs
Leuk staaltje crea denken!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW