Kwartel in klei

Vrijheid van creative mening!
Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Kwartel in klei

Bericht door Leo » 26 okt 2008, 15:29

in Eindhoven was er afgelopen weekend Dutch Desgin Week. http://www.eatdrinkdesign.nl
6 restaurant hadden hapjes gemaakt in combinatie met kunstenaars.
Omdat het nogal hot was, om in klei te bakken, hadden wij dan ook hapje van Avant-Garde besteld.
De kunstenaar was kiki van Eijk --> http://www.kikiworld.nl/


Gevulde Kwartel in Klei gegaard.
(met bananenblad)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Kwartels:
2 kleine kwartels
2 bananenbladeren
500 gram loodvrije klei

Ontbeen de kwarteljes vanuit de borst, zodat het pootje vast blijft zitten en het vel niet beschadigt, en snijdt ze doormidden. Leg de 4 halve kwartels uit en bestrooi met zout en peper.

Farce
75 gr kipfilet
50 gram room
1 eidooier
50 gram peterselie
zout en peper
50 gr gesmolten room boter

verwijder de peesje van de kipfilet. In de keukenmachine met de eidooiere, room, zou en peper tot een gladde farce draaien. Gehakt peterselie toevoegen. Wat farce op de kwartels spuiten en deze opvouwen als een drumstick. Door de gesmolten boter halen en in een half bananenblad vouwen.

Klei.
Rol de klei uit tot een halve cm dikt en steek er een ronde plak uit. Bevochtig de klei met wat water. Leg in het midden van de kleiplak de ingepakte kwartel en vouw dicht als een vaasje. Kleipakketje op 180 graden 26 a 2 minuten rose afbakken.

receptbron: Johan van Groeninge
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie