Pagina 1 van 1

vreemd maar erg lekker

Geplaatst: 05 okt 2008, 23:42
door nickvdwater
Ik was me een beetje aan het vervelen, wanneer ik dacht een een gelei van coca cola te maken...
deze beviel me goed.. ik kon de koolzur op mijn tong voelen tintelen...
waarna ik nog druiven in de koelkast zag staan... hier heb ik dan sap van gemaakt en caviaar gemaakt...
ook erg lekker.. toen dacht ik de 2 samen eens te proberen. en Wow tot mijn verbazing heel erg lekker samen ik heb hier een foto van...
Graag een mening.
Afbeelding

Re: vreemd maar erg lekker

Geplaatst: 06 okt 2008, 09:29
door JeroenTrimbos
Verkoop je recept aan Haribo... :D

Re: vreemd maar erg lekker

Geplaatst: 06 okt 2008, 18:13
door jeroenbr
Als je cola verwarmt, verdwijnt het koolzuur dan niet? Of heb je een ander bind middel gebruikt zodat je niet hoeft te verhitten? Ik ben zelf nog maar een leerling dus geen ervaring ermee. En ik zat dan te denken aan agar als bindmiddel. Dat bind toch koude vloeistoffen? Maar ik kan het ook fout hebben :P Vandaar de vraag om ervan te leren.

Heb je een receptuur van bijde ? Zou het zelf wel eens uit willen proberen en collega's op het werk verassen. Natuurlijk zeg ik dan niet dat het van mezelf is :P

Re: vreemd maar erg lekker

Geplaatst: 06 okt 2008, 20:08
door nickvdwater
Hey leuk je reactie, maar idd cola verliest zijn koolzuur als je hem verwarmt. ik heb dus ook maar een klein beetje cola verwarmt en hier in de gelantine opgelost en dan weer bij de rest van de cola gedaan. dus je verlies maar een beetje koolzuur. om agar te gebruiken als bindmiddel moet je het vloeistof samen met de agar ook tot 80 graden verwamen maar met agar krijg je meer een bite in je gelei, en met gewoon gelantine heb je dat mooi smeltent gelei.

Re: vreemd maar erg lekker

Geplaatst: 22 jul 2013, 22:59
door stijnh
Hoe heb je caviaar gemaakt van de druivensap?