Pagina 1 van 2

Combinatie's

Geplaatst: 27 jul 2008, 14:29
door Leo
Ik heb het volgende Creative idee:

We beginnen met 5 ingredienten op (Waarvan hij/zij denkt dat het goed bij elkaar past.) en geeft het gerecht een naam. De volgende persoon neemt de laatste 2 ingredienten om mee te beginnen.
De volgende persoon neem weer de laatste 2 ingredienten over, en maakt weer een combinatie van.
(zout, peper, olie, boter en andere standaard ingredienten hoeven natuurlijk niet genoemd te worden)


Ik begin :D .

Tartaar van rundvlees en gepocheerde gillardeau oester, met verse wasabi, passie en bieslook
Rundvlees, Passievrucht, Bieslook, Wasabiwortel, Oester

De volgende mag dus beginnen met
Wasabi en Oester.

ben benieuwd.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 27 jul 2008, 22:59
door Marielle
met deze ingredienten had ik een gerecht verzonnen:

wasabi
oester
komkommer
tonijn
sesam

brunoise van oester en komkommer,tonijn kort gebakken in de zwarte sesam zaadjes en een schuim van wasabi


met de komkommer en de tonijn moet het volgende recept verzonnen worden.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jul 2008, 00:34
door Cees
espuma van komkommer met tartaar van tonijn, kalfswang geconfijt in ganzen vet salie en pata negra

Dus espuma in klein glaasje ofzo , mooie steker tartaar, kalfswang geconfijt in ganzen vet met salie, en een krokant van pata negra ham.

Met de salie en pata negra word het volgende gemaakt!


Ontzettend leuk idee trouwens....soort jam sessie! :)

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jul 2008, 16:12
door limo factory
Tosti van pata negra ham met Sovrano (italiaanse harde buffelkaas) en salie, marmelade van cherrietomaatjes en gebakken gamba's

Cherrietomaatjes en gamba's geef ik door....


Leuk. Moet een nieuwe kaart maken dus.......... :D

Groeten Erik

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jul 2008, 21:15
door sjaak
Cherrie tomaatje's met witte bonen gamba's, chorizo en rucola

witteboontjes koken in groentenbouillon met een beetje chorizo, cherrie tomaatje plicheren halveren en even in de oven met olijfolie, basilicum, knoflook p/z boontjes met de tomaatjes mengen in een steker doen hierop 3 gamba's daartussen plakjes gedroogde chorizo, en er op een beetje rucola (aangemaakt met tomatenvinaigret)

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jul 2008, 22:44
door Leo
Hartige Bisquit van Rucola, met puree van chorizo, haricots vert, makreel en zwarte olijf

Bisquit maken met harige smaken. Hier in dungesneden rucola en ipv van boter notenolie. In de thermomix gedraaide chorizo worst met water. Gekookte haricotverts en op smaak gebracht met knoflook. Makreel gefileerd, dun gesneden op het "taartje". Opsmaak brengen met p+z, citroen en basilicum olie. Decoren met parmezaan, citroenzestes, bieslook.

Ik geef makreel en zwarte olijven door.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 29 jul 2008, 08:00
door Marielle
Op de huid gebakken makreel met een tataar van makreel, een ravioli van olijven met geitenkaas.met
zeekraal en canterellen

ik geef de canterellen en geitenkaas door.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 29 jul 2008, 12:51
door Emiel
Zacht gegaard Lomo varkenshaasje met korst van tomaat en gedroogde ham, terrine van geitenkaas met Iranese citroen, gebakken cantherellen met bieslook, rodewijnsaus en gebakken aardappelen.

Ik geef door: Aardappelen en rode wijn

Re: Combinatie's

Geplaatst: 03 sep 2008, 15:46
door Joost K
Proeverij van het Geuldallam, Met een gratin van aardappel en oudekloosterkaas, gestoofde rodekool. geserveerd met een reductie van munt en rode wijn.

dus ja doe maar wat met de kaas en rodekool of zo :shock:
anders iets met het lam :p

Re: Combinatie's

Geplaatst: 05 sep 2008, 08:49
door yrtsap
abrikozen
caramel
zout
amandel
chocolade 78%

en een taartje maken :mrgreen:

Re: Combinatie's

Geplaatst: 05 sep 2008, 15:33
door Marielle
je moet met de vorige ingerienten van je voor ganger een nieuw gerecht bedenken...

Re: Combinatie's

Geplaatst: 05 sep 2008, 23:14
door JeroenTrimbos
Kaas en rode kool...

Warm sap van rode kool met dooiers van Epoisse
blokjes rauwe ganzenlever en gezouten verse amandelen

Ik geef ganzenlever en amandel door...

Re: Combinatie's

Geplaatst: 07 sep 2008, 14:36
door bloemkool
ik zou zeggen, maak een lekker smeuïge mousse van de ganzenlever met wat gevogelte glace en wat room, mooie kletskop van amandel erbij, geroosterde coquilles en een licht gebonden dressing van witte Banjul...

oftewel de volgende mag komen met de coquilles en witte banjul

Re: Combinatie's

Geplaatst: 07 sep 2008, 15:32
door Leo
Coquilles en witte banyuls.

Dun gesneden coquilles, gemarineerd met vinaigrette van banyuls met groene asperge salade , vers gestoofde morille en chips van parmezaan.

Ik geef door de parmezaan en morilles.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 07 sep 2008, 21:19
door limo factory
Getoaste brioche met een duxelle van paddestoelen, ijs van parmezaanse kaas en vinaigrette van morilles

ga door, ga door.....

paddestoelen en brioche brood

Re: Combinatie's

Geplaatst: 01 dec 2008, 21:10
door YaktheHairy
paddestoelen en brioche brood

gebakken zeebaars, eekhoorntjesbrood (paddestoelen), créme van bloemkool, olie van 5 jaar gerijpte Jamon Iberico, toast van brioche

zeebaars / bloemkool

Re: Combinatie's

Geplaatst: 01 dec 2008, 21:42
door roland
cous cous van bloemkool met truffel en op de huid gebakken wilde zeebaars
gedroogde panchetta en een safraan beurre blanc
geef door safraan en panchetta

Re: Combinatie's

Geplaatst: 01 dec 2008, 22:06
door YaktheHairy
safraan en panchetta

zeewolf, chutney van gele en rode paprika, schuimige saffraansaus, chips van panchetta, bieslook snippers

paprika, bieslook

Re: Combinatie's

Geplaatst: 15 jan 2009, 08:59
door Leo
paprika, bieslook

Gepofte Rode Paprika Salade, met couillis van bieslook en dragon, oktopus reepjes met avocado.

geef dus door oktopus & avocado.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 15 jan 2009, 11:26
door Marielle
zacht gegaarde octopus, crème van kreeft, gekonfijte tomaat, grapefruit en mousse van avocado en
curry

ik geef de grapefruit en de curry door..

Re: Combinatie's

Geplaatst: 15 jan 2009, 13:30
door JeroenTrimbos
Coquille gemarineerd in arachideolie, notenolie, sjalot en dragon
met grapefruit en schuimige saus van curry op lauwwarme salade van appel en witlof

Ik geef appel en witlof door ---->

Re: Combinatie's

Geplaatst: 15 jan 2009, 18:35
door KNL
appel en witloof

gegrilde everzwijnsfilet, tarte tatin van witloof, gebakken butternutpompoen, appel en savooi, wildbordelaise saus

ik geef door: savooi en everzwijn

Re: Combinatie's

Geplaatst: 17 jan 2009, 20:09
door Koen23
Everzwijn, savooi;

Everzwijnfilet omwikkeld met truffelcrepes en savooikool, geglaceerde vijgen en ganzelever raviolis.

Een makkelijke voor iedereen;
Ganzelever en truffel geef ik door

Re: Combinatie's

Geplaatst: 17 jan 2009, 21:24
door sandernooij
Sorry allemaal maar ik pak hem op.

Puree van zoete aardappel (bataat) met cacao bonen, gebakken ganzenlever, reductie van pedro ximinez en truffel

Ik geef door zoete aardappel en cacao.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 23 jan 2009, 11:42
door Leo
zoete aardappel & cacao

Reerugfilet met korst van salie, Puree van zoete aardappel met saus van pure cacao (100%), fleur de courgette.

Geef door
Fleur de Courgette en Reerug.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 26 jan 2009, 19:28
door Esther
Leuk bedacht dit....wat is het toch heerlijk om creatieve geesten te treffen! Ik doe een poging: Gebraden reerug met ketjapsaus en lenteui, puree van shii-take met knolselderijbrunoise en fleur de Courgette
Aan het doorgeefstokje zit ketjapsaus en shii-take (zonder mycellium) :)

Re: Combinatie's

Geplaatst: 26 jan 2009, 21:53
door Cees
In roze knoflook gemarineerde lamsbout met canneloni van ketjap,sesamzaad en shiitake , zalf van mai-take en een krokant gebakken lamszwezerik

Ik geef door : mai-take en lamszwezerik

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 16:27
door Esther
mai-take en lamszwezerik (...toch Cees?)

Krokant gebakken lamszwezerik met ragout van mai-take, wintergroenten en lauwwarme salade van wakame en sesam

Ik geef door: wintergroenten en sesam

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 17:48
door Maurits
Gefrituurde wonton gevuld met gestoofde/geplukte eend en roquefort, en een koude bietensalade (= wintergroente :) ) met sherry-sesamdressing.

Ik geef door: roquefort en eend

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 18:57
door Esther
Maurits schreef:een koude bietensalade (= wintergroente :) ) met sherry-sesamdressing.
Gij Creatief Boefje :lol:

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 18:58
door Cees
Krokante roquefort schotsen, gebakken boerderij eendenborst, gerookte jus en gefrituurde polenta blokken.

Geef door :

Polenta en gerookte jus

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 20:33
door lonny77
Bonbon van eendenlevermousse in gerookte jus gelei en een lolly van gefrituurde polenta met panchetta en cranberry

ik geef door cranberry en panchetta

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 22:53
door JeroenTrimbos
Marbré van dungesneden pancetta, ganzenlever en ossenhaas met Aceto Balsamico Dark Cherry
een frisse lobbige gelei van cranberrysap en een salade van venkel en bleekselderij

Ik pass venkel + bleekselderij

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 23:03
door Leo
shooter van sap van bleekselderij, venkel en wortel espuma. in pikante saus gestoofde Petongle met lente uit

pass; petongle / lente ui

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 23:24
door roland
een groene curry met petongle basmatie rijst en verse koriander en wat gesneden lente ui
geef door basmatie en curry

Re: Combinatie's

Geplaatst: 28 jan 2009, 23:29
door Cees
Schots scheermes gevuld met coquilles, petongle en zeekraal,roergebakken lente ui en jus van kreeft en fenegriek
ik geef door schotse scheermessen en fenegriek

Re: Combinatie's

Geplaatst: 29 jan 2009, 20:27
door Amazingtruffle
Verwarring! Roland en Cees aren samen aan het denken vrees ik!
Als ik dan toch mag kiezen , ga ik verder met scheermessen en fenegriek.
t Ene dicht bij huis, andere is hier ook wel voorradig in een andere vorm.

Cassoulet van flageolets en fenegriek, met scheermesjes op een puree van aubergine en gepofte knoflook

Geef door: knoflook en flageolets

Re: Combinatie's

Geplaatst: 29 jan 2009, 21:47
door JeroenTrimbos
Flageolets met beurre noisette, uitgebakken spekjes en dragon, met een schuimige knoflook saus
Geuldallam rugfilet gegratineerd (met rozemarijn, dragon, parmezaanse kaas, boter en panko)
en puree van LaRatte aardappel.

Ik geef door -----> Geuldallam en aardappel

Re: Combinatie's

Geplaatst: 01 feb 2009, 14:25
door Esther
Geuldallam met thijm en honing, taartje van opperdoezer rondeaardappeltjes met blijhamster oude schapenkaas en roergebakken boerenkool uit 't veld 8)
Het doorgeefluik bevat honing en schapenkaas

Re: Combinatie's

Geplaatst: 02 feb 2009, 13:05
door Amazingtruffle
Gebaseerd op een ander forum, neem ik u mee in een paar "vroeger polulaire" ingredienten.

Mousseline van beetwortel en Rhodiaanse tijmhoning, geconfijte "bulbe de tulipe" waarbij schilfers van oude schapenkaas en krokante begonia-blaadjes.

ik geef door: beetwortel en begonia

Re: Combinatie's

Geplaatst: 02 feb 2009, 14:46
door Pluter
"Pate de campagne" van waterkonijn, krokante cilinder van beetwortel gevuld met frisse salade van begonia, zweeds wittebrood crouton en raasdonders aangemaakt met stroop.

Ik geef door: waterkonijn en raasdonders

Re: Combinatie's

Geplaatst: 02 feb 2009, 14:52
door Maurits
Wat is een raasdonder? Op google vond ik dat het zeemanstaal is voor een kapucijner? Ben je een keukenpiraat, Pluter?

Re: Combinatie's

Geplaatst: 02 feb 2009, 15:47
door Pluter
Maurits schreef:Wat is een raasdonder? Op google vond ik dat het zeemanstaal is voor een kapucijner? Ben je een keukenpiraat, Pluter?
(gedroogde) Capucijner is correct!

Keukenpiraat of,misschien beter, "-huurling" kan ik me ook wel in vinden.

Re: Combinatie's

Geplaatst: 09 feb 2009, 02:39
door Pluter
Pluter schreef:Ik geef door: waterkonijn en raasdonders
OK.....

Dan geef ik door: capucijners met stroop.

Kunnen we wat met deze klassieker?

Re: Combinatie's

Geplaatst: 09 feb 2009, 09:53
door Leo
capucijners met stroop

Gepocheerde kalfshaas, met romige capucijners, marshmallow van stroop met zilverui en uitgebakken buikspek.

- doogeven zilveruit en buikspek

Re: Combinatie's

Geplaatst: 09 feb 2009, 11:24
door JeroenTrimbos
Zalf van zoetzure zilverui, zacht buikspek gelakt en krokant gemaakt met honing, salade van geschaafde rauwe bloemkool aangemaakt met ras-el-hanout.



--------> bloemkool en ras-el-hanout

Re: Combinatie's

Geplaatst: 10 feb 2009, 18:56
door Esther
Gebraiseerde bloemkool met ras-el-hanoutmayonaise en rozensiroop op een briouat van lamsgehakt, groentjes en gerookte knoflook

pass: rozensiroop en briouat

briouat is een gerecht op basis van marrokaans deeg (bstella)waarmee je een bladerdeegjasje of pakketje kunt vouwen. Eerlijk gezegd denk ik dat heel veel van de kokkies op koksforum dit wel weten, toch :wink:
Afbeelding Overigens heb ik deze afbeelding hier niet geplaatst. (wie wel? Leo jij misschien? )

Re: Combinatie's

Geplaatst: 12 feb 2009, 03:23
door Nutcake
nieuw hier maar ik geef er een draai aan. Briouat en rozensiroop.

Briouat gevuld met lychee's, bros van chocolade en rozen, roomijs van sereh en rode peper

ik geef u door: lychee en sereh.
(btw, nog nooit van briouat gehoord,maar ff snel opgezocht, lijkt verdomd veel op de techniek waarmee je samosa's vouwt.)
8) deeg heb ik nog nooit van gehoord, kan je dat gewoon bij de groothandel scoren?

Re: Combinatie's

Geplaatst: 15 feb 2009, 19:51
door Esther
Ik heb het wel eens bij de Sligro gezien, in elk geval kun je het krijgen bij turkse winkels, de turkse slager en de marrokaanse zwarte markt te beverwijk....daar is overigens nog veel meer te zien, te proeven en te snuffelen voor ons kookgekken met al die exoten :P

Re: Combinatie's

Geplaatst: 16 feb 2009, 02:27
door Nutcake
Dan toch nog maar is ffies rondspeuren, even kijken wat je er allemaal mee kan rondvogelen.
en dan ben ik ook meteen erg benieuwd naar je combi ester, sereh en lychee's:P