Pagina 1 van 1

kaviaar van blauwe druiven=GELUKT :-)

Geplaatst: 16 dec 2007, 17:56
door cookie
Tussen de 2 servicen in had ik wat tijd
en had nog wat blauwe druiven
Toen was het speeltijd :lol:

Resultaat is dik in orde al zeg ik het zelf

Afbeelding

Afbeelding


Toepassing post ik later wel
Straks eens testen op een paar vaste klanten
Als ze bij de koffie nog leven post ik het recept :lol: :lol: :lol:

Geplaatst: 25 dec 2007, 23:30
door TOM
zijn ze dood? :D

Geplaatst: 26 dec 2007, 15:11
door cookie
HAHAHHAHAHAHAHA
:lol:

neen neen,gelukkig maar
Ze vonden t wel leuk
En zeiden direct druiven,dus de smaak zat wel goed denk k
Heb t in combinatie met quorn gebruikt

Recept post ik later
tis even te druk nu

Geplaatst: 03 jan 2008, 14:15
door arnout
zou je het receptuur willen posten

Geplaatst: 05 jan 2008, 17:52
door ralph geerts
nette sferis (Y)

recept

Geplaatst: 09 jan 2008, 10:55
door Roberttuytel
lijkt me een leuk recept, zou je het willen posten?
Heb je calcic en algin gebruikt?

Geplaatst: 12 jan 2008, 13:25
door Roberttuytel
Ik heb van de week kaviaar van appel gemaakt met het volgende recept:

500 ml water
2.5 gram calcic

250 ml appelvloeistof
2.0 gram algin

Deze compositie heb ik een nacht laten rusten en het werkte toen perfect!
Is jouw recept dezelfde verhoudingen?

Geplaatst: 13 jan 2008, 16:24
door baksteen
ziet er leuk uit.

Geplaatst: 15 jan 2008, 13:18
door cookie
gebruik het recept van de kaviaar dat in de bijsluiter staat,denk meloen ofzo?

Vervang de meloen door druivensap
druivensap=druiven door de sapcentrifuge en done

en dan opmaken zoals recept voorschrijft
dus denk ik dat je elke soort kaviaar kan maken met het recept dat in het boekje staat van je textura's
Als je dit als basis neemt

Geplaatst: 16 jan 2008, 11:54
door Roberttuytel
cookie schreef:dus denk ik dat je elke soort kaviaar kan maken met het recept dat in het boekje staat van je textura's
Als je dit als basis neemt

Volgens mij levert het problemen op zodra de compositie alcohol bevat en/of zuur...maar dat weet ik niet zeker.
Hebben julie ervaring met kaviaar maken van een zuur en/of alcoholisch product?

Geplaatst: 16 jan 2008, 15:46
door Jean Van der Stuyft
Zuurtegraad kan je aanpassen met Citras (texturas) eerst even de ph-waarde meten , moet minimum 4 zijn, teststrookjes zijn te koop bij de apotheek

Geplaatst: 17 jan 2008, 16:42
door Roberttuytel
Zuurtegraad kan je aanpassen met Citras (texturas) eerst even de ph-waarde meten , moet minimum 4 zijn, teststrookjes zijn te koop bij de apotheek
Slim bedacht van de appotheek en hoezo ph 4? Ph 7 is toch neutraal, tenminste dat zeiden ze vroeger bij mij bij scheikunde.

Geplaatst: 17 jan 2008, 18:41
door Jean Van der Stuyft
Ik ben een gewone kok en geen scheikundige, maar op een workshop werd er gezegd dat de ph-waarde minimum vier moet zijn. ik heb dit toen uitgeprobeerd en dit bleek te kloppen. Blijkbaar doen de testuras pas jun werk vanaf ph-waarde 4.

Geplaatst: 17 jan 2008, 23:34
door cookie
die dingen gaan me wat te ver
blijkbaar heb ik gewoon geluk gehad

Persoonlijk kijk ik nog altijd het meeste op naar de ''oude garde'' die deden ook leuke dingen zonder texturas en het was ook mooi en lekker
wat niet wegneemt dat ik af en toe wel eens een schuimpje of luchtje probeer

mss ben k gewoon een ''old school kok" :P

Re: kaviaar van blauwe druiven=GELUKT :-)

Geplaatst: 12 jan 2009, 17:14
door joke
Je hebt iets met quorn gedaan, dus een vegetarisch recept??
Ik heb je receptuur nog niet gevonden. Aangezien mijn familie vegetarisch is, wil ik graag weten wat je precies gedaan hebt.