Isomalt & Natrium di-carbonaat

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Ilië
Berichten: 11
Lid geworden op: 02 mar 2007, 19:02
Locatie: Middelkerke

Isomalt & Natrium di-carbonaat

Bericht door Ilië » 04 apr 2007, 17:32

Hey , ben zojuist terug van ISPC en heb me Isomalt en Natrium di-carbonaat aangeschaft ..
Heb er eigelijk niet zo ervaring mee met dat spul.
Iemand goede recepten en/of gebruiksaanwijzingen ?

Bedankt alvast ;)
<3

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Natrium bi-carbonaat

Bericht door Webmaster » 04 apr 2007, 20:19

Bedoel je niet toevallig Natrium bi-carbonaat ?

ipv Natrium di-carbonaat
Kokforum.nl : de website voor koks

Ilië
Berichten: 11
Lid geworden op: 02 mar 2007, 19:02
Locatie: Middelkerke

Bericht door Ilië » 04 apr 2007, 21:58

haha ja , typfoutje bi-carbonaat
<3

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels » 04 apr 2007, 22:42

Volgens mij is natriumbicarbonaat een onderdeel van bakpoeder.

Natriumwaterstofcarbonaat (natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda) is een witte kristallijne stof die ook wordt gebruikt in bakpoeder als rijsmiddel in plaats van gist. Als toevoeging voor levensmiddelen heeft het E-nummer E 500 (ii). Het wordt ook wel gebruikt als mild poets- of schuurmiddel, vooral in huishoudelijke context in Engeland, en als bestanddeel van maagtabletten tegen zuurbranden. Bij menging met een sterk of zwak zuur ontleedt het waarbij koolzuurgas vrijkomt.

Maagzout is ook het zelfde als natriumbicarbonaat
Het wordt gebruikt om groene groenten in te koken, om ze groen te houden en zachter te maken.( een snuifje maagzout per liter water)
_____________________

Isomalt is een extensieve zoetstof (polyolen)
Extensieve zoetstoffen zijn iets minder of net zo zoet als suiker. Deze zoetstoffen worden ook wel aangeduid door de term polyolen. Voorbeelden zijn de zoetstoffen sorbitol, xylitol en maltitol. Ze leveren in het algemeen slechts iets minder energie dan suiker.

Polyolen worden veel gebruikt in producten voor diabetici omdat ze de bloedsuikerspiegel niet of nauwelijks beïnvloeden. Voor mensen die willen afvallen, zijn producten als drop, gebak, koek, chocolade, pudding en ijs die zijn gezoet met polyolen niet zo zinvol.

Het gebruik van grotere hoeveelheden producten met polyolen kan maagdarmklachten zoals diarree veroorzaken. Dit wordt meestal aangegeven op de verpakking.

Spinsuiker is het zelfde als isomalt

Isomalt is gemakkelijk te smelten, bijvoorbeeld in een pannetje, vervolgens is het te vormen. (Spinsuiker, of wat dan ook)

Persoonlijk vind ik het vaak niet lekker om te eten, erg scherp en hard in je mond.

Lees verder op:
http://www.kokswereld.nl/content/voedin ... offen.html

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Isomalt & Natrium di-carbonaat

Bericht door chef-dave » 12 sep 2008, 17:01

Het maagzout kan je dus gebruiken om koekjes krokanter te houden.
De isomalt word veel gebruikt in sorbets en ijsroom. De reden hiervan is dat dit het suiker gehalte naar boven brengt zonder veel zoeter te worden. Je hebt dus minder zoet(plakkerige sorbet) die toch een mooi kristalisatie proces ondergaat en gaan harde brok word in de diepvriezer.
Grt
Dave
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Isomalt & Natrium di-carbonaat

Bericht door nickvdwater » 22 nov 2008, 02:20

natrium bicarbonaat wordt in het nederlands zuiverings zout genoemd, en kun je volgens mij zelfs bij de drogist halen. In engels sprekende landen heet het Baking soda. Het wordt ook gebruikt als een rijs middel in brood enz.

love to be a cook!

Re: Isomalt & Natrium di-carbonaat

Bericht door love to be a cook! » 17 dec 2008, 21:47

het belangrijste voordeel van Natrium bicarbonaat is , dat wanneer je dingen gaat maken zoals pate a fruit en de vruchten pulp is te zuur gaat deze de pectine afbreken en krijgje geen gellificatie. Wanneer je natrium bicarbonaat gaat toevoegen gaat dit het zuur (Ph-waarde) naar beneden brengen. Kijk wel uit dat je dit een grote pot doet...(het bruist nogal :D :o ) !!!

Leer van een andermans fouten,het leven is veel te kort om ze allemaal zelf te maken !!!

Plaats reactie