Pagina 1 van 1

Tapiocakorrels

Geplaatst: 24 feb 2007, 14:46
door Marino
Wie is er ( goed ) bekend met het gebruik van tapiocakorrels? Kun je er ook een soort kaviaar van maken? Of is het enkele een bindmiddel? Als je er ook kaviaar van kunt maken, heeft iemand een basisreceptje ( enkel de verhoudingen .. ) Tips of suggesties? Go on..

Geplaatst: 24 feb 2007, 16:09
door ralph geerts
3/1 en niet laten reduceren

Geplaatst: 06 sep 2007, 21:47
door bde_man
Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.

Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...

Veel succes

Geplaatst: 07 sep 2007, 18:19
door sjaak
bde_man schreef:Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.

Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...

Veel succes
kook ze dan in visbouillon krijg je nog een beetje smaak

Geplaatst: 18 jan 2008, 15:30
door Roberttuytel
je kan het ook koken in melk met een beetje gember

Geplaatst: 25 jan 2008, 02:28
door Leonard Elenbaas kookjunk
ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 23 jul 2008, 21:42
door amvbeek
Bij ons op het werk hebben bereiden we ze of met gember siroop en een beetje gele kleurstof voor de kleur als gemberkaviaar, of met wat appelcalvados, appelsap en een beetje groene kleurstof als appelkaviaar.
Leuk als garnering.
Inderdaad eerst in ruim water gaar koken tot de witte kern niet meer zichtbaar is, dan goed afspoelen onder koud water en in de week zetten met het gewenste smaakje.

Re:

Geplaatst: 12 aug 2008, 10:07
door geoffrey
Leonard Elenbaas kookjunk schreef:ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...

wij ook :D :D :D

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 10 okt 2008, 23:00
door andre68
afspoelen en daarna met dark sojasauce vermengen en zo gebruiken

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 13 okt 2008, 22:50
door Cees
Het ziet er ontzettend leuk uit, daar valt niet over te twisten, maar lekker??? Ik vind het niet te vreten, om het maar even grof te zeggen :) Wat vinden jullie van de smaak? Tuurlijk je moet een smaakje toevoegen, maar dan nog.

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 28 okt 2009, 14:19
door Joost K
der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?

weet iemand die dat moet?

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 28 okt 2009, 20:18
door Guido
Joost K schreef:der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?

weet iemand die dat moet?
je kunt bij de toko tapioka vellen halen en deze vervolgens frituren

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 17 feb 2010, 22:31
door Milou
Ik heb meerdere keren kroepoek gemaakt met taipioca meel!

erg gaaf en leuk om mee te werken, vergt wel enige oefening.

Neem ingekookt zuurkool, wortel of ander sap; dit hoog op smaak brengen, meel toevoegen (mengen met je handen gaat het makkelijkst) tot er een beslag ontstaat wat nog net mooi uitloopt, ik goot het dan in 1 beweging in een horizontale lijn op een siliconen bak matje, pas op niet te veel want het loopt nog uit!

Dan een bakmatje er op en mooi uitrollen, even 12 min stomen, dan bovenste matje er af en even een uurtje laten drogen onder de oven, dan snijden in blokjes of lange reepjes (doe dit mooi dun voor het mooiste effect) en dan laten drogen of 80 graden (ongeveer een uurtje of 10) als het mooi droog is en goed afgekoeld kan je het frituren...

Ik probeerde steeds te varieren in dikte en grote, is een kwestie van experimenteren!

Succes!

Re: Tapiocakorrels

Geplaatst: 18 feb 2010, 22:23
door AleXo
Mijn is altijd geleerd het gewicht x 10 zoveel water te doen dan kom je tot de perfecte gekookte korrel...is dit is?

Re: Re:

Geplaatst: 27 feb 2010, 12:11
door V12
geoffrey schreef:
Leonard Elenbaas kookjunk schreef:ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...

wij ook :D :D :D
Dat klinkt heerlijk, dat moet ik echt een keer proberen :lol: