wat zijn leuke en simpele versieringen
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 31 okt 2006, 20:36
wat zijn leuke en simpele versieringen
wat doen jullie als een klein decoratie voor op een dessert of op een voor gerecht ik vind persoonlijk de mi in olie een leuk iets beetje poeder suiker en klaar snel makkelijk en leuk dikke kus mel
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 31 okt 2006, 20:36
had vandaag afval van crepes gedroogd
ook best leuk
ook best leuk
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl

beetje poedersuiker erop en je hebt krokante chipjes.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl

Isomalt wordt wel veel gebruikt.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
filodeeg.... echt wel veelzijdig
Tempura kleuren (zoals je amandels kleurt)
Frituren: Het laatste dat ik probeerde was gefrituurde schorseneren. Leuk effect als ze niet geschild zijn.
Coulis van vanalles (rode biet bij tilapia is super qua smaak, en tevens een mooi kleurtje)
Design maken van tuiles (this is not 4 sissy's, echt wel warm aan de handjes
)
.......

Tempura kleuren (zoals je amandels kleurt)
Frituren: Het laatste dat ik probeerde was gefrituurde schorseneren. Leuk effect als ze niet geschild zijn.
Coulis van vanalles (rode biet bij tilapia is super qua smaak, en tevens een mooi kleurtje)
Design maken van tuiles (this is not 4 sissy's, echt wel warm aan de handjes

.......
simpel maar altijd leuk
je kunt ook kletskopjes bakken van Monin siropen. Door de verschillende smaken zijn vele variaties mogelijk. Gewoon met een klein lepeltje op een bakplaatje scheppen. Verder kun je die, net als tuilles, in alle vormen modelleren. Bijv, lange slierten tot spiralen krullen op een aanzetstaal, hoorntjes vormen op roomhoornpennen, in flexipanvormpjes tot tulpjes vormen enz, enz.
Iets meer werk, maar wel mooi, is een plaat bakpapier volsmeren met dit beslag, afbakken, iets af laten koelen, in repen snijden, even terug in de oven zodat ze weer wat zacht worden en dan modelleren in ringen. fval hard laten worden en tot gruis draaien om mee te strooien, ijs te paneren enz, enz.
recept:
1) 1 deel siroop
2) 1 deel suiker
3) 1 deel roomboter
4) 1 deel patentbloem
verwarm 1,2 en 3 en roer 4 door.
afbakken op 165 gr.
succes,
Joost
Iets meer werk, maar wel mooi, is een plaat bakpapier volsmeren met dit beslag, afbakken, iets af laten koelen, in repen snijden, even terug in de oven zodat ze weer wat zacht worden en dan modelleren in ringen. fval hard laten worden en tot gruis draaien om mee te strooien, ijs te paneren enz, enz.
recept:
1) 1 deel siroop
2) 1 deel suiker
3) 1 deel roomboter
4) 1 deel patentbloem
verwarm 1,2 en 3 en roer 4 door.
afbakken op 165 gr.
succes,
Joost
Food-Info.net> Vragen en Antwoorden > Suiker en zoetstoffenPieter schreef:Dat is ook gewoon suiker. Alleen met een nihil vochtpercentage. Maar tis echt super spul. Vooral voor spinsuiker. Makkelijk te smelten, mooi mee te werken.
Wat is het verschil tussen sucrose, glucose, suiker en saccharose?
De officiële chemische naam van tafelsuiker is saccharose (engels : sucrose).
http://www.food-info.net/nl/qa/sweetener.htm
isomalt is dus geen tafelsuiker met minder vocht,
basterdsuiker heeft weer glucuse in zich
en lees dit eens: http://www.food-info.net/nl/e/e953.htm
laxerend boven de 20 gram
en dan dit nog even;
Food-Info.net> Onderwerpen > Ingrediënten > Zoetstoffen
Extensieve zoetstoffen
De in levensmiddelen gebruikte extensieve zoetstoffen vallen allen onder de noemer polyolen (of suikeralcoholen) en zijn iets minder of net zo zoet als suiker. Ze leveren, in tegenstelling tot de intensieve zoetstoffen wel energie.
Polyolen, suikeralcoholen
Polyolen zijn afgeleid van gewone suikers, waarbij chemish de zogenaamde aldehyde groep is vervangen door een alcoholgroep. Daarom worden ze ook wel suikeralcoholen genoemd.
Vervanging van de aldehydegroep van glucose geeft sorbitol.
De naam suikeralcohol slaat dus op een chemische groep, het is dus niet zo dat ze gemaakt worden uit alcohol of alcohol bevatten. Ze zijn dus toegestaan voor moslims en joden, die geen pure alcohol (=ethanol) mogen gebruiken.
Diverse polyolen komen van nature voor in diverse producten. Sorbitol komt bijvoorbeeld in hoge concentraties voor in pruimen en andere steenvruchten, appels en peren. Xylitol komt in lage concentraties voor in sommige groenten en fruit. Mannitol komt in lage concentraties voor in bladgroenten.
De meest voorkomende polyolen staan in onderstaande tabel :
Zoetstof
Basis suiker
E-nummer
Erythritol
erythrose
E968
Isomalt
maltose (moutsuiker)
E953
Lactitol
lactose (melksuiker)
E966
Maltitol
maltose
E965
Mannitol
mannose
E421
Sorbitol (dulcitol, glucitol)
glucose (druivensuiker)
E420
Xylitol
xylose (houtsuiker)
E967
Polyolen worden gebruikt als zoetstof, maar ook als vulmiddel in combinatie met een intensieve zoetstof.
De zoete smaak van polyolen lijkt erg op die van suiker, ze hebben alleen een vergelijkbare smaak en geen bijsmaken, zoals de meeste intensieve zoetstoffen. De zoetkracht ligt tussen de 0,5 en 0,8 keer die van suiker.
Polyolen leveren energie, de meeste leveren rond de 2,4 kcal/gram aan energie, wat veel minder is dan de energie uit suiker. Alleen erythritol levert 0,2 kcal/gram aan energie.
Bijwerkingen
Er zijn eigenlijk geen bijwerkingen van polyolen bekend, met uitzondering van darmklachten.
Polyolen worden niet of nauwelijks opgenomen in de dunne darm. Daardoor komen ze onveranderd in de dikke darm terecht. Doordat ze nauwelijks opgenomen worden, leveren ze dus ook geen energie, of veel minder.
Echter, ze worden zeer heftig gefermenteerd (omgezet) door de bacteriën in de dikke darm. Hierbij ontstaan diverse producten, waaronder gassen, zoals koolzuurgas, waterstofgas en methaangas. Deze gassen zorgen voor de bijwerkingen; krampen, winderigheid en diarree. Ook trekken polyolen water aan, wat ook een bijdrage aan de diarree levert. Deze verschijnselen zijn vergelijkbaar met een lactose- of fructose -intolerantie. Het laxerende effect van bijvoorbeeld pruimen, is ook te danken aan de hoge concentratie sorbitol in deze vruchten.
Iedereen heeft een andere darmflora en ook een andere capaciteit om de gevormde gassen via het bloed en de adem af te voeren. De meeste mensen verdragen daarom 20-40 gram polyolen per dag zonder noemenswaardige verschijnselen. Anderen zijn echter meer intolerant en hebben al bij 5 gram nadelige verschijnselen. Daarom staat op alle verpakkingen die gezoet zijn met polyolen een waarschuwing om niet meer dan 20-40 gram per dag te gebruiken, gebaseerd op een gemiddelde volwassene en afhankelijk van het type polyol.
Kinderen zijn gevoeliger voor polyolen, vanwege de lagere capaciteit om de gassen te verwerken. De maximale dosis voor kinderen tot 10 jaar is de helft van de dosis voor volwassenen.
Het is slechts de mening van één die de ander iets doet veronderstellen.