wat zijn leuke en simpele versieringen

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
vlamindepan
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 okt 2006, 20:36

wat zijn leuke en simpele versieringen

Bericht door vlamindepan » 31 okt 2006, 23:57

wat doen jullie als een klein decoratie voor op een dessert of op een voor gerecht ik vind persoonlijk de mi in olie een leuk iets beetje poeder suiker en klaar snel makkelijk en leuk dikke kus mel

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 01 nov 2006, 00:50

ik hou van zo weinig mogelijk op een bord.. gebruik olie alleen als het smaak toe voegt.. poedertjes draaien van gedroogde producten vind ik ook mooi.. torentjes bouwen hou ik ook niet zo van. liever een paar strakte elementen.. kus ralph ;)

vlamindepan
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 okt 2006, 20:36

Bericht door vlamindepan » 01 nov 2006, 16:21

ja oke maar zo als op warme gerechte vind ik schorseneeren dun gesnede en dan in de frituur pan zo dat het mooi krult ook heel mooi dikke kus

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 01 nov 2006, 18:21

Je kan wel veel meer dingen frituren, denk aan wortel, casave, uien, bladpeterselie, oregano, salie

Verder zijn tuilles altijd wel leuk voor een nagerecht

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 01 nov 2006, 23:53

had vandaag afval van crepes gedroogd
ook best leuk
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel » 03 nov 2006, 00:12

Leo schreef:had vandaag afval van crepes gedroogd
ook best leuk
Pannekoeken???

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 03 nov 2006, 08:32

:D ja..dunne pannekoeken..
beetje poedersuiker erop en je hebt krokante chipjes.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 03 nov 2006, 13:48

0f verpluveren en koekjes van bakken ;)

Stefan
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 nov 2005, 23:57
Locatie: Gorinchem

Bericht door Stefan » 14 nov 2006, 09:03

Beetje suiker werken is ook leuk :lol:

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 14 nov 2006, 11:12

Gelukkig kan iedereen dat 1 2 3 thuis doen zonder ervaring en spullen ;)
Ik heb er ook maar 1,5 jaar over gedaan :)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 14 nov 2006, 11:35

:D suiker is idd apart spul
Isomalt wordt wel veel gebruikt.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 14 nov 2006, 18:12

Dat is ook gewoon suiker. Alleen met een nihil vochtpercentage. Maar tis echt super spul. Vooral voor spinsuiker. Makkelijk te smelten, mooi mee te werken.

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 03 dec 2006, 11:24

filodeeg.... echt wel veelzijdig :D
Tempura kleuren (zoals je amandels kleurt)
Frituren: Het laatste dat ik probeerde was gefrituurde schorseneren. Leuk effect als ze niet geschild zijn.
Coulis van vanalles (rode biet bij tilapia is super qua smaak, en tevens een mooi kleurtje)
Design maken van tuiles (this is not 4 sissy's, echt wel warm aan de handjes :lol: )
.......

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 03 dec 2006, 12:23

tuille designs :P zo klinkt het best wel ... hip

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 03 dec 2006, 13:25

Ik heb een jaar lang alle mayonaise deksels uitgeknipt om tuille vormen van te maken. Heb nu een koffer vol, met de meest funcky designtjes. Ook tuilles die je in 2 vormen moet afbakken en dan in elkaar zetten. Ben een tijdje helemaal gek geweest van die dingen.

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

simpel maar altijd leuk

Bericht door joost » 18 dec 2006, 18:51

je kunt ook kletskopjes bakken van Monin siropen. Door de verschillende smaken zijn vele variaties mogelijk. Gewoon met een klein lepeltje op een bakplaatje scheppen. Verder kun je die, net als tuilles, in alle vormen modelleren. Bijv, lange slierten tot spiralen krullen op een aanzetstaal, hoorntjes vormen op roomhoornpennen, in flexipanvormpjes tot tulpjes vormen enz, enz.
Iets meer werk, maar wel mooi, is een plaat bakpapier volsmeren met dit beslag, afbakken, iets af laten koelen, in repen snijden, even terug in de oven zodat ze weer wat zacht worden en dan modelleren in ringen. fval hard laten worden en tot gruis draaien om mee te strooien, ijs te paneren enz, enz.

recept:
1) 1 deel siroop
2) 1 deel suiker
3) 1 deel roomboter
4) 1 deel patentbloem

verwarm 1,2 en 3 en roer 4 door.
afbakken op 165 gr.

succes,
Joost

Paulus
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 jan 2007, 20:15
Locatie: Haarlem

Bericht door Paulus » 05 feb 2007, 22:26

Pieter schreef:Dat is ook gewoon suiker. Alleen met een nihil vochtpercentage. Maar tis echt super spul. Vooral voor spinsuiker. Makkelijk te smelten, mooi mee te werken.
Food-Info.net> Vragen en Antwoorden > Suiker en zoetstoffen
Wat is het verschil tussen sucrose, glucose, suiker en saccharose?

De officiële chemische naam van tafelsuiker is saccharose (engels : sucrose).
http://www.food-info.net/nl/qa/sweetener.htm

isomalt is dus geen tafelsuiker met minder vocht,
basterdsuiker heeft weer glucuse in zich

en lees dit eens: http://www.food-info.net/nl/e/e953.htm
laxerend boven de 20 gram

en dan dit nog even;

Food-Info.net> Onderwerpen > Ingrediënten > Zoetstoffen
Extensieve zoetstoffen

De in levensmiddelen gebruikte extensieve zoetstoffen vallen allen onder de noemer polyolen (of suikeralcoholen) en zijn iets minder of net zo zoet als suiker. Ze leveren, in tegenstelling tot de intensieve zoetstoffen wel energie.
Polyolen, suikeralcoholen

Polyolen zijn afgeleid van gewone suikers, waarbij chemish de zogenaamde aldehyde groep is vervangen door een alcoholgroep. Daarom worden ze ook wel suikeralcoholen genoemd.

Vervanging van de aldehydegroep van glucose geeft sorbitol.

De naam suikeralcohol slaat dus op een chemische groep, het is dus niet zo dat ze gemaakt worden uit alcohol of alcohol bevatten. Ze zijn dus toegestaan voor moslims en joden, die geen pure alcohol (=ethanol) mogen gebruiken.

Diverse polyolen komen van nature voor in diverse producten. Sorbitol komt bijvoorbeeld in hoge concentraties voor in pruimen en andere steenvruchten, appels en peren. Xylitol komt in lage concentraties voor in sommige groenten en fruit. Mannitol komt in lage concentraties voor in bladgroenten.

De meest voorkomende polyolen staan in onderstaande tabel :
Zoetstof
Basis suiker
E-nummer
Erythritol
erythrose
E968
Isomalt
maltose (moutsuiker)
E953
Lactitol
lactose (melksuiker)
E966
Maltitol
maltose
E965
Mannitol
mannose
E421
Sorbitol (dulcitol, glucitol)
glucose (druivensuiker)
E420
Xylitol
xylose (houtsuiker)
E967

Polyolen worden gebruikt als zoetstof, maar ook als vulmiddel in combinatie met een intensieve zoetstof.

De zoete smaak van polyolen lijkt erg op die van suiker, ze hebben alleen een vergelijkbare smaak en geen bijsmaken, zoals de meeste intensieve zoetstoffen. De zoetkracht ligt tussen de 0,5 en 0,8 keer die van suiker.

Polyolen leveren energie, de meeste leveren rond de 2,4 kcal/gram aan energie, wat veel minder is dan de energie uit suiker. Alleen erythritol levert 0,2 kcal/gram aan energie.
Bijwerkingen

Er zijn eigenlijk geen bijwerkingen van polyolen bekend, met uitzondering van darmklachten.

Polyolen worden niet of nauwelijks opgenomen in de dunne darm. Daardoor komen ze onveranderd in de dikke darm terecht. Doordat ze nauwelijks opgenomen worden, leveren ze dus ook geen energie, of veel minder.

Echter, ze worden zeer heftig gefermenteerd (omgezet) door de bacteriën in de dikke darm. Hierbij ontstaan diverse producten, waaronder gassen, zoals koolzuurgas, waterstofgas en methaangas. Deze gassen zorgen voor de bijwerkingen; krampen, winderigheid en diarree. Ook trekken polyolen water aan, wat ook een bijdrage aan de diarree levert. Deze verschijnselen zijn vergelijkbaar met een lactose- of fructose -intolerantie. Het laxerende effect van bijvoorbeeld pruimen, is ook te danken aan de hoge concentratie sorbitol in deze vruchten.

Iedereen heeft een andere darmflora en ook een andere capaciteit om de gevormde gassen via het bloed en de adem af te voeren. De meeste mensen verdragen daarom 20-40 gram polyolen per dag zonder noemenswaardige verschijnselen. Anderen zijn echter meer intolerant en hebben al bij 5 gram nadelige verschijnselen. Daarom staat op alle verpakkingen die gezoet zijn met polyolen een waarschuwing om niet meer dan 20-40 gram per dag te gebruiken, gebaseerd op een gemiddelde volwassene en afhankelijk van het type polyol.

Kinderen zijn gevoeliger voor polyolen, vanwege de lagere capaciteit om de gassen te verwerken. De maximale dosis voor kinderen tot 10 jaar is de helft van de dosis voor volwassenen.
Het is slechts de mening van één die de ander iets doet veronderstellen.

Plaats reactie