menukaart De Waag

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

menukaart De Waag

Bericht door Martijn M » 01 okt 2006, 10:00

Oktober 2006

Entradas

Half dozijn Zeeuwse creuses, naar keuze naturel geserveerd of als proeverij € 12,50

Huisgemarineerde tonijn met mierikswortel en olijfolie van citroen en peterselie € 14,50

Iberico ham gerold om anijsbrood met tartaar van rivierkreeft € 16,50

Rosbief van de vleesboerderij, zacht gegaard en dun gesneden,met eendenlever, manchego en truffeldressing € 16,50

Sopas

Wildbouillon met zacht gegaarde fazantenbout en oesterzwam € 8,50

Verfijnde bisque van Oosterscheldekrab met schuim van chorizo € 9,75

Entradas Calientes

Proeverij van handgedoken coquille, oestersoep en een gemarineerde gamba € 17,50

Gebakken eendenlever met een wentelteefje van brioche en saus van elstar en calvados € 17,50

Kalfszwezerik krokant gebakken met pimenton en roerbak van cantharellen en courgette € 18,50

Pescados

Kabeljauw met brandade van huisgerookte makreel en olijfolie, arroz negro en saus van tomaten en tijm € 23,50

Zeebaars met een tompouce van knolselderij en paddestoelen, Zeeuwse spelt en een beurre blanc saus € 26,50

Carnes

Damhert, filet van de bout met een crème van witte bonen en saus van specerijen € 23,50

Wilde eend gemarineerd met tijm, knoflook en vleugje sinaasappel, afgeblust met brandy de Jerez en zuurkool gekonfijt in ganzenvet € 26,50

3 keer kalf, sukadestuk zachtjes gegaard, kort gebakken lende en de zwezerik krokant gebakken € 26,50

Zeeuwse klasse met een Spaans accent € 55,00

• Zeeuwse creuses, zes stuks, drie bereidingen
• Crème van Oosterscheldepaling en waterkers
• Verfijnde bisque van Oosterscheldekrab met schuim van chorizo
• Iberico lende met Zeeuwse vlegel en cantharellen, saus rode wijn en truffel
• Dessert of kaas

Menú Salvaje€ 55,00

• Houtduif kort gebakken in combinatie met iberico ham
• Wildbouillon met knolselder en oesterzwam
• Tranches hazenrug met een saus van gecarameliseerde knoflook en wortel
• Wilde eend afgeblust met brandy de Jerez en zuurkool gekonfijt in ganzenvet
• Dessert of kaas

Menú Vegetariano € 37,50

Dit 4 gangen menu wordt in overleg met keuken voor u bereid met onze verse top producten

Postres

3 keer chocolade, koud, warm en schuimig € 9,50

Crema catalana van koffie met drambuie roomijs € 9,50

Huisgedraaide ijsvariaties op 3 manieren gepresenteerd € 9,50

Combinatie van Zeeuwse en Spaanse kazen met heerlijk notenbrood € 9,50
Er vallen geen appels onder de perenboom

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 01 okt 2006, 11:46

oosterschelde krab?... hoe kom je daaraan..?
en is dat net zo lekker als de kreeft en paling?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

Bericht door Martijn M » 01 okt 2006, 23:26

Er zijn enkele kreeftenvissers (legale) die ook op paling en andere vis zitten. Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is uiteraard te kort voor hun om een volledig bestaan te hebben.

Verder zitten er regelmatig vissersboten op de Oosterschelde die aan een adres in de buurt leveren.

Onderstaande is niet bij ons op het eiland maar er zijn nogal wat "vissers' aktief in Zeeland:

Vijf mannen zijn in Zeeland aangehouden op verdenking van illegale
vangst en heling van kreeften uit de Oosterschelde. Het gaat om vier
duikers en een restauranthouder. De duikers worden verdacht van het
stropen van kreeft, de restauranthouder van heling.

Verder zijn er niet die specifieke verschillen als bij de kreeft, qua smaak en uiterlijk.

bron: PZC (regionale krant.
Er vallen geen appels onder de perenboom

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 02 okt 2006, 11:33

Leuk,,,,,,,,,,,,,,,,koop je wat kreeften als kok,,,,,,,,,,,,,,,,zit je godver vast daarna!!!
tja

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 02 okt 2006, 12:49

Als je een super verse springlevende kreeft via de achterdeur binnen krijgt voor 1/4 van de prijs dan kun je op alle 10 je vingers natellen dat er iets niet klopt.

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 02 okt 2006, 17:03

De restauranthouder weet dat nu ook wel. :)
Als je een paar dagen op het politie bureau mag vertellen wat er allemaal aan de hand is.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 02 okt 2006, 17:14

danny schreef:Leuk,,,,,,,,,,,,,,,,koop je wat kreeften als kok,,,,,,,,,,,,,,,,zit je godver vast daarna!!!

wat kreeften ??? 30 jaar lang.. buiten het seizoen en onder de maat...

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 02 okt 2006, 17:15

Leo schreef:oosterschelde krab?... hoe kom je daaraan..?
en is dat net zo lekker als de kreeft en paling?
niet veel verschil in met noordzeekrab.. ze zijn wel wat lelijker en agresiever ;)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 02 okt 2006, 23:05

kan je daar eens 'n foto van maken?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 03 okt 2006, 07:33

ralph geerts schreef:
danny schreef:Leuk,,,,,,,,,,,,,,,,koop je wat kreeften als kok,,,,,,,,,,,,,,,,zit je godver vast daarna!!!

wat kreeften ??? 30 jaar lang.. buiten het seizoen en onder de maat...

ken ik er nog meer die mogen brommen...


Brevetje kocht er geen van hem(hun) zeker??
tja

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 03 okt 2006, 07:52

nee gelukkig niet.. heb ook nog nooit iets onder de 450 gezien.

gelukkig 8)

Plaats reactie