Nieuwe kaart Cielbleu, Okura 19 aug

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Nieuwe kaart Cielbleu, Okura 19 aug

Bericht door willem » 18 aug 2006, 09:23

zou leuk zijn als iedereen de nieuwe kaarten op t forum zet blijf je een beetje op de hoogte wat er overal gebeurt

Voorgerechten

Gerookte Schotse zalm van “Burns Country Smokehouse”*
met bieslookcrème fraîche en gebakken kwarteleitjes € 38,50

Dit gerecht kan gecombineerd worden met Iraanse oscietra-kaviaar
€ 5,95 per gram supplement

Vijf bereidingen van schaal- en schelpdieren € 32,50

Geplette langoustines met zoetzure komkommer, crème van Vadouvan
en in kadaifi gebakken langoustine met tzatziki € 28,00

Taartje van gestoofde kalfswang met dungesneden rauwe Sint-Jakobsmosselen en pata negra ham, krokantjes van Maroilles en een lauwwarme dressing van zwarte truffel € 31,50

Gebakken ganzenlever met een chutney van mango en gedroogde vijg,
condiment van San Giacomo met chips van appel en toast van brioche
€ 37,50

Salade van Europese kreeft, avocado en groene appel met krokante karamel van rode biet, softshell krab en croutons van kalfszwezerik
€ 29,50

* Op onze reis door Schotland, op zoek naar nieuwe producten op het gebied van vis, ontdekten wij “Burns Country Smokehouse”. Een kleinschalig eenmanszaakje, dat ongeveer 30 Schotse zalmen per week rookt. Het proces dat Don Smith toepast neemt 7 dagen in beslag: 2 dagen pekelen met zout uit de Dode Zee, 3 dagen roken op eikenhout afkomstig van gebruikte whiskey-vaten, en vervolgens 2 dagen drogen in de openlucht

Visgerechten

Droog gebakken Sint-Jakobsmosselen met koningskrab-risotto,
krokant gebakken softshell krab en saus van saffraan en schelpdiertjes € 34,00

Tarbotfilet bedekt met kreeft, ganzenlever en zomertruffel,
omwikkeld met lardo di Colonnata en een schuimige saus van Parmezaanse kaas € 37,50

Gegrilde Europese kreeftenstaart met een zanddeegkoek van Parmezaanse kaas, mousseline van artisjok en een schuimige saus van gezouten olijven € 41,00

In gebruinde boter gebakken zeeduivelwangetjes met gebraiseerde ossenstaart, beignets van wijngaardslakken en een lauwwarme dressing van Amontillado sherry € 32,00

Vleesgerechten

Gebraden Iers runderribstuk met gekonfijte rode-wijn-sjalotten, dikke frieten en jus van gepofte sjalotten, geserveerd met een salade van gebraiseerd klapstuk en notensla (alleen te bestellen voor 2 personen) € 80,00

In boerenboter gegaarde Mieral parelhoenderborst met dungesneden gerookte eendenlever, parelgort en jus van Raz el Hanout € 32,50

Gepocheerde konijnfilet met geroosterde langoustines, ravioli’s van spinazie en pijnboompitten, geserveerd met een kalfsbouillon gearomatiseerd met lavaskruid en pompoenpit-olie € 35,00

Proeverij van Lozères lamsvlees
Op eigen vet gebakken filet en kotelet met een tian van groenten
Ravioli gevuld met de gestoofde lamsschouder en parelgort
Bitterbal van lamszwezerik en Cévennes-uiencompote € 38,00

Desserts

Parade vanValrhona Manjari chocolade € 19,50

Cilinder van honingtuile gevuld met een ijsmousse van Armagnac V.S.O.P., vanille-crème fraîche en beignets van pruimen en marsepein € 16,50

Taartje van ijzerkruidmousse met in aceto balsamico gemarineerde bramen en roomijs van yoghurt en bramen € 15,00

Warm dessert van 72% bittere chocolade met roomijs van Piña Colada
en met anijszaad gemarineerde ananas € 17,50

Pistache-biscuit met een mousse van mandarijnen, ingemaakte framboosjes en roomijs van witte chocolade en berlingots € 15,00

Diverse huisgemaakte vruchtensorbets met chips van exotisch fruit € 12,50

Cuisine Créative

Dit menu is een tweewekelijks wijzigend viergangenmenu € 65,00

Met bijpassend wijnarrangement € 38,50

Dit menu kan uitgebreid worden, met de Franse kaaswagen, tot een vijfgangendiner € 76,50

MENU CIEL BLEU

Europese kreeft Salade van Europese kreeft, avocado en groene appel
met krokante karamel van rode biet en softshell krab

Sint-Jakobsmossel en kalfswang
Taartje van gestoofde kalfswang, Sint-Jakobsmosselen en pata negra met krokantjes van Maroilles en een lauwwarme dressing van zwarte truffel

Wilde zeebaars en langoustine
Zeebaars op de huid gebakken met gekonfijte groentjes en in kadaifi gebakken langoustine met een schuimige saus van escabèche

Zeetong
Zachtgegaarde zeetongfilet met witte wijnsaus, inktvisinkt
en een in brickdeeg gebakken ansjovisfilets

Kalfshaas en zwezerik
Gepocheerde veenweide moerkalfshaas met lichtgerookte,
krokant gebakken kalfszwezerik en jus van cantharellen

Ganzenlever
Gebakken ganzenlever met mangochutney en roomijs van ganzenlever

Kaastrolley
Keuze van onze Franse Kaastrolley

Calamansi en ijzerkruid
Warme soufflétaart van calamansi en ijzerkruid met ingemaakte frambozen en sorbet van framboos € 97,50

Menu met bijpassend wijnarrangement en tafelwater € 69,50

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 18 aug 2006, 23:32

ik vind dat jullie menukaart er echt superstrak uitziet mooie producten vaudavon is een super lekkere kruid kom misschien wel keertje eten ik weet niet hoe mij menukaart eruit gaat zien ga van de week pas na kandinsky voor me rooster groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 19 aug 2006, 22:44

onze kaart wisselt dagelijks dus zou daar niet veel van kunnen posten.

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 22 aug 2006, 00:18

hoezo de kaart wisselt dagelijks?alleen maar menu of ook a la carte hoe moet ik dat zien?wel afwisselend

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 22 aug 2006, 11:12

we werken uitsluitend met dag vers dus als er geen zeebaars is dan moet er wat anders op de kaart. en veranderen de kaart bijna niet. soms gaat er iets af of komt er iets bij ivb seizoenen.

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 22 aug 2006, 11:16

Je kan toch misschien wel een voorbeeld kaart laten zien?

Groet,
LWK

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 26 sep 2006, 08:47

Blijft 'n leuk idee die kaarten online zetten.
Kan je veel van leren.

Zal nu even een verzoek mailen aan iedereen om de kaart te posten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie