Waarom bij mijn vruchtentaartje 300 gram bloem???

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
hammink
Berichten: 26
Lid geworden op: 06 mei 2006, 14:06

Waarom bij mijn vruchtentaartje 300 gram bloem???

Bericht door hammink » 28 mei 2006, 09:29

Nog 1 vraagje:

Ik moet dus een vruchtentaartje maken voor mijn examen:
Le Final heureux
Vruchtengebak bestaande uit: hader wenerdeeg (300 gram bloem), banketbakkersroom (klassiek) en zomers fruit.

Waarom moet ik in godsnaam harde wenerdeeg maken met 300 gram bloem? Is toch veels te veel voor 4 personen! Ik moet dus dit voor 4 personen maken... En ik wou aparte taartvormpjes gebruiken.... en ik hou heel veel deeg over.... Snapt iemand dit? Ik moet ook fleurons maken bij de gepocheerde zeetong... maar dat word toch gemaakt van bladerdeeg?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 mei 2006, 14:20

sorry maar topics open om je examen te halen heeft absolut geen zin op koksforum.nl

dat je 300 gram bloem moet gebruiken is makkelijker te verwerken en makkelijker wegen

3, 2 , 1 en een eitje ;) als je begrijpt wat ik bedoel

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 mei 2006, 14:26

toch is het wel leuk...

op het laatste moment alles verzamelen..
Best herkenbaar, dit gedrag.

:lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 mei 2006, 15:17

slecht....

en dat is dan het antwoord van een *klasser :? :P

mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp » 28 mei 2006, 16:07

ik vind het ook wel slecht als je op deze manier aan je informatie moet komen. Ten eerste moet je er maar vanuit gaan dat een recept klopt, want mislukt het op je examen dan ben je de l*l. Lijkt mij dat je een recept altijd eerst uit probeert. En ten tweede zijn examens meestal basis bereidingen en technieken, dus mag er wel verwacht worden dat je die kennis in huis hebt.

maar das mijn mening hoor :D
ken je klassiekers!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 mei 2006, 19:41

ralph geerts schreef:slecht....

en dat is dan het antwoord van een *klasser :? :P
ik zeg niet dat ik zo ben...maar..ik zie het vaak...
:lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 29 mei 2006, 00:26

ok dat maakt een hoop goed want alleen posten op een forum om je examen te halen :S

waal
Berichten: 89
Lid geworden op: 27 nov 2005, 19:37
Locatie: Den Bosch

Bericht door waal » 29 mei 2006, 08:43

hammink: mischien is het handig als je je recepten eerst een keertje maakt voordat je op examen gaat.

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 29 mei 2006, 12:16

dit is heel klasiek gerecht genaam ton sur ton zoals ik hem ken hardewener deeg plakjes torentje maken met vruchten en gele room
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Plaats reactie