iberico

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

iberico

Bericht door Martijn M » 20 mei 2006, 12:46

Ik wil voor de nieuwe kaart wat uitproberen met lende v/h iberco varken.
Dat schijnt waanzinnig mals vlees te zijn.
Wie heeft daar al eens mee gewerkt :?:
Er vallen geen appels onder de perenboom

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 20 mei 2006, 15:31

nog niet mee gewerkt...maar wel geproefd..

LOMO heet dat geloof ik...
je kan van het Iberico varken ook de schouder kopen...dat is ook echt lekker vlees...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 21 mei 2006, 15:08

wij hadden het in auberge de kieviet super vlees met plakje ibericoham erbij heerlijk
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 22 mei 2006, 00:25

he leo volgens mij is lomo gewoon varken in het spaans

maar we hebben nu van vanilla ven chorizo's gemaakt van die iberico zwijnen en das best ok
iets zacht dan een "gewone" chorizo en het gaat snel zweten als het te lang uit de koeling ligt.

Gewoon lekker stukje worst.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 mei 2006, 07:25

ja..die heb ik ook gehad...idd ergggg lekker...

Jamón de bellota = ham
Lomo de cerdo ibérico = filet
Producto rebanado y empacado = shouder

volgens mij...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 22 mei 2006, 07:31

lomo = lende/rugstuk van ieder willekeurig dier

"Producto rebanado y empacado" wil niet veel meer zeggen dan "gesneden en verpakt produkt"

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 mei 2006, 07:34

Afbeelding

ja...zit allemaal 'n beetje raar in elkaar...
binnenkort eens kijken of het duidelijk omschreven kan worden...

is blijkbaar toch wel handig.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 22 mei 2006, 12:11

en lekker :o

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 02 sep 2006, 10:34

kijk ook eens op www.spaanse-ham.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 03 sep 2006, 00:22

De duurste ham is bijna onverkoopbaar als je dat inclusief alle garnituur, keukenfactor, btw etc.. op de kaart zet. Dat maakt het voor veel eenvoudige restaurants best moeilijk hiermee te werken.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 03 sep 2006, 01:45

welk garnituur..

het plakje ham heeft alles je maar wilt.
Wij serveren Bellotta met 'n sorbet van meloen....en klaar
dat is zo geweldig..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 03 sep 2006, 11:08

hadden laatst in de kroeg op de hoek ook patanegra ham als borrel garnituurtje mooiste was dat ze bij gebrek aan een goed mes gewoon met zo'n gekarteld steakmes de plakjes aan het snijden waren.
en voor de duidelijkheid dit is echt een standaard kroeg met 1 billart 2 dartbords de plaatselijke alcoholisten en het voetbalteam.

Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

iberico

Bericht door Martijn M » 21 sep 2006, 12:24

Ik haal de lende bij de ISPC. Als je van te voren belt heeft ie ze vers.
Super mals en zacht vlees met een enorm gemarmerde structuur.
Is ook veel 'roder'vlees.
Aanbakken en zachtjes doorgaren. geef er garnituur bij van gecarameliseerde uien en saus van ámontillado' sherry.

Binnenkort de nieuwe kaart. Nog ff verzinnen wat ik met de lende ga bereiden. Wil iets met combinatie's van kruiden doen. De saus blijft sherry, mooie Spaanse combi (m.i. dan natuurlijk).
Er vallen geen appels onder de perenboom

TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Bericht door TOM » 21 sep 2006, 16:04

je hebt de lomo dwz het varkensgebraad en je
hebt de solomio is de filet allen van de pata negra

Plaats reactie