Mint, wat doe je er mee

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Mint, wat doe je er mee

Bericht door Leo » 09 mei 2006, 22:54

Mint:

Nieuwste creatie van mij is dus mint onder vucuum laten trekken op 50 graden en dan die boter gebruiken voor chocobeslag (cake ofzo)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 09 mei 2006, 23:01

Naast garneren ( zucht ) eigenlijk gewoon de gebruikelijke dingetjes. Granite's, siroopjes, bavjes, parfaits.

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 09 mei 2006, 23:05

lijkt me dat je het niet te heet moet frituren....

goed.. nieuwe topic voor mint.
Klopt, frituren is eigenlijk geen goed woord. Ik weet niet meer wat er precies in zat, maar wat we deden waren de topjes er doorheen halen, en vervolgens even door de olie halen. Beslag was erg dun. Resultaat is een crunchy stukje mint, warm, enigsinds zacht van binnen, zoet, en de de licht afgevlakte smaak van mint.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 09 mei 2006, 23:09

wat je is moet proberen...is mint door luchtig geslagen eiwit schuim te halen, niet stijf, maar gewoon door schuim van eiwit...
en dan drogen...

of een diepbord strak afdekken met plak folie, en dan mint blaadjes er op leggen...en kort in de magnetron....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 09 mei 2006, 23:16

Suiker door het eiwit ?
Luchtig in de zin van licht wit, of alleen licht schuimend ?
Drogen, gewoon kompleet droog ? In de oven ?
Vanwaar het bord met folie ?
Klinkt leuk als ik tijd heb ga ik het morgen eens proberen.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 09 mei 2006, 23:25

zo is het mij voor gedaan met dat drogen in de magnetron...

andere vraag...

eiwit licht opslaan..dus.geen suiker (denk ik, weet het niet meer zeker).
dus..eiwit opslaan, zodat het onder nog vloeibaar is...en bovenop schuimig...

laat het ff weten hoe het gelukt is..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 09 mei 2006, 23:33

oh oke dan snap ik wat je bedoelt.

Ik dacht even dat ze de magno in gingen zodat het eiwit zou gaan soufleren of iets dergelijks, leek me wel leuk effect hebben.

sam
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 jul 2006, 20:09
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Bericht door sam » 12 jul 2006, 09:09

weggooien,bah mint is vies

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 12 jul 2006, 15:05

vies is mint niet.. alleen jammer als er zon mega grote top op je desert zit

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 12 jul 2006, 22:12

mint is goe!!!!!!!!!!!!!
lekkert in je aardbeitjes "compositie"(BV!!)!!
zolang het maar fris gebruikt wordt vind ik!!
Fris is a'la minute in mint's geval :lol:
tja

mark
Berichten: 21
Lid geworden op: 23 aug 2004, 15:40
Locatie: Hoorn (nh)

Bericht door mark » 16 jul 2006, 16:18

ben het met sam eens, mint is niet echt lekker.
er zijn maar weinig gerechten waar mint lekker bij is
groet mark :D

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 16 jul 2006, 17:45

tja..ik eet best veel mint...vind het ook gewoon lekker.
banaan/limoen/mint....ook lekker
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 17 jul 2006, 01:10

munt in combi met gewelde rozijnen
ook mooie smaken

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Re: Mint, wat doe je er mee

Bericht door danny » 17 jul 2006, 06:49

Leo schreef:Mint:

Nieuwste creatie van mij is dus mint onder vucuum laten trekken op 50 graden en dan die boter gebruiken voor chocobeslag (cake ofzo)

beetje als space cake :lol:
tja

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 17 jul 2006, 07:27

idd...had dat pas gezien op internetnet toevallig. Kochen mit Hanf.
Deden ze eerst mega butt boter maken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 17 jul 2006, 09:31

Hehe regelmatig gedaan, en heb nu hele vriezer vol boter, maar ontopic....
Hoe ze dat met wiet meestal doen is de boter opzetten met water, aangezien thc alleen in vet oplost en dus niet in het water dan kan dat. Als je bijvoorbeeld tonkabonenboter zou willen maken is deze manier minder geschikt, het water slokt te veel smaak op. Maar goed idee leo daar gebruik je zeker die rotor voor ?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 17 jul 2006, 23:14

ik denk dat de water niet te veel smaak opslokt


water slokt bepaalde stoffen op (extraheren ofzo)
en dat doet olie ook. met verschillende stoffen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 20 jul 2006, 12:33

kwam net dit recept tegen erg lekker bij lam
melanzane alla mente (it.)
3 aubergines
2 el vierge olijfolie
zeezout
1 teen knoflook
5 blaadjes munt
zachte wittewijn azijn of edik
4 el broodkruim
aubrgines in 4e snijden zaadlijst verwijderen en repen van 1cm snijden
bakken in ruim olijfolie uit laten lekken olijfolie zeezout en fijngewreven knoflook en munt blaadjes mengen aubergine mee marineren azijn toevoegen broodkruim erbij en 2 uur laten trekken

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 20 jul 2006, 22:24

sjaak schreef:kwam net dit recept tegen erg lekker bij lam
melanzane alla mente (it.)
3 aubergines
2 el vierge olijfolie
zeezout
1 teen knoflook
5 blaadjes munt
zachte wittewijn azijn of edik
4 el broodkruim
aubrgines in 4e snijden zaadlijst verwijderen en repen van 1cm snijden
bakken in ruim olijfolie uit laten lekken olijfolie zeezout en fijngewreven knoflook en munt blaadjes mengen aubergine mee marineren azijn toevoegen broodkruim erbij en 2 uur laten trekken
dat klinkt als lekker :D

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 20 jul 2006, 23:11

als ik dat zo lees...zou ik de mint al laatste toevoegen

1) door de zuren wordt het 'n bruin goedje.
2) de frisse mint smaak, die ik lekker vind, moet je niet te lang laten koken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 20 jul 2006, 23:29

sorry met trekken bedoel ik marineren zodra de aubegine gebakken is word er niks meer verhit.

Plaats reactie