Kok versus Patissier

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Wat hebben we liever?

Een kok die ook toetjes maakt
5
29%
Een patissier die ook hartig kookt
1
6%
Een kok mag best een tuille in een ijsje steken, maar alleen als de keuken verder al schoon is.
4
24%
Een patissier mag best even helpen een gerecht te dresseren, wat een kok reeds op smaak heeft gebracht.
6
35%
Koks en patissiers dienen tijdens (en liefst ook buiten!) werktijd gepaste afstand van elkaar te bewaren.
1
6%
 
Totaal aantal stemmen: 17

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Kok versus Patissier

Bericht door Pluter » 04 mei 2010, 22:57

Sommige koks hebben "een speciaal plekje in hun hart" voor patisserie (http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?f=7&t=846" onclick="window.open(this.href);return false;). Geldt dat voor meer koks en zou dat soms omgekeerd ook zo zijn?

Je kan 2 opties selecteren zodat ook het "politiek correcte" antwoord mogelijk is.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Kok versus Patissier

Bericht door Cees » 04 mei 2010, 23:03

Haha
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Kok versus Patissier

Bericht door Amazingtruffle » 05 mei 2010, 00:54

Effe ontopic....

In my humble opinion.... Een (goeie) patissier zal het zwaarder krijgen om een goeie chef te worden dan andersom.., omdat het vakgebied van een patissier veeel kleiner( ja, wel specialistischer(is dat een woord?))
dus een goeie kok zal makkelijker een goeie patissier kunnen worden, al weet ik uit eigen arvaring, dat om ene patissier te worden vanuit het koksvak, het fokkin zwaar is om die materie onder de knie te krijgen, en dan inderdaad het mierenneuken... zijn die plakkers goe in
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Plaats reactie