favoriete keukens
favoriete keukens
Wat is jouw top-5 favoriete keukens, om te eten!?
De mijne:
1. Chinees, m.n. sezchuan (en niet die afhaalshit!)
2. Frans
3. Indonesisch
4. Thais
5. Turks/Grieks
De mijne:
1. Chinees, m.n. sezchuan (en niet die afhaalshit!)
2. Frans
3. Indonesisch
4. Thais
5. Turks/Grieks
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: favoriete keukens
Frans
Chinees
Japans
Nederlands
Mediterraans (italie, spanje)
Chinees
Japans
Nederlands
Mediterraans (italie, spanje)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: favoriete keukens
De kunst van de japanse keuken staat mij heel erg aan. Dat mensen een 4 jarige opleiding volgen om alleen maar snij technieken te oefenen en te perfectioneren.
Re: favoriete keukens
Japans
chinees
thais
italiaans
Cajun-creools
chinees
thais
italiaans
Cajun-creools
Re: favoriete keukens
frans
japans
nieuwe 'spaanse' keuken
chinees (dimsums en wonton's)
italiaans
japans
nieuwe 'spaanse' keuken
chinees (dimsums en wonton's)
italiaans
Re: favoriete keukens
Japan (vooral omdat er voor mij nog zo'n hoop in te ontdekken valt)
Italië
Spanje
Thai
China
..
..
..
..
..
hele tijd nix
..
Frans (de huidige Franse keuken dan)
Italië
Spanje
Thai
China
..
..
..
..
..
hele tijd nix
..
Frans (de huidige Franse keuken dan)
Re: favoriete keukens
Ik denk dat dat ook geldt voor Chinees. Ik lees er de laatste tijd veel over, en er gaat een wereld voor me open. De Chinese keuken is zoveel meer dan de ons bekende Kantonese keuken; het is een land ter grote van Europa en ongeveer ook even divers in koken.Pinxo schreef:Japan (vooral omdat er voor mij nog zo'n hoop in te ontdekken valt)
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: favoriete keukens
- Frans
- Japans
- Koreaans
- Midden oosten (Iran)
- Punjabi (Indië)
- Japans
- Koreaans
- Midden oosten (Iran)
- Punjabi (Indië)
Re: favoriete keukens
Frans
Japans
Italiaans
Chinees
Net zoals de rest ben ik erg geïnteresseerd in de Japanse keuken, veelzijdig, subtiel, fijn en erg lekker, helaas nog niet veel Japans op goed niveau gegeten en daarom kan ik t ook niet echt vergelijken, moet zeggen dat ik bij Pacific Plaza in Assen subliem gegeten heb aan een teppanyaki, maar die staan ook in de lekker.
En goed chinees eten, (je moet ze wel vinden) is echt een openbaring, lekker dim summetjes, ko lo yuk (kan) ook erg lekker!
Berexstone, is iraans lekker?
Ik had vroeger een jeugdvriend op de basisschool die kwam uit Irak, en die stonden echt van 10:00 tot 19:00 in de keuken om dolma's te maken, dat is LEKKER joh!!!
Japans
Italiaans
Chinees
Net zoals de rest ben ik erg geïnteresseerd in de Japanse keuken, veelzijdig, subtiel, fijn en erg lekker, helaas nog niet veel Japans op goed niveau gegeten en daarom kan ik t ook niet echt vergelijken, moet zeggen dat ik bij Pacific Plaza in Assen subliem gegeten heb aan een teppanyaki, maar die staan ook in de lekker.
En goed chinees eten, (je moet ze wel vinden) is echt een openbaring, lekker dim summetjes, ko lo yuk (kan) ook erg lekker!
Berexstone, is iraans lekker?
Ik had vroeger een jeugdvriend op de basisschool die kwam uit Irak, en die stonden echt van 10:00 tot 19:00 in de keuken om dolma's te maken, dat is LEKKER joh!!!
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: favoriete keukens
1. Italie
2. Noord Spanje nu
3. Tex-mex
4. Indonesie
5. Cuisine regional Francais
2. Noord Spanje nu
3. Tex-mex
4. Indonesie
5. Cuisine regional Francais
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: favoriete keukens
@ Tim >>> Iraans eten
Ja Iraans is erg lekker. Het is een erg rijke keuken die anders is dan de andere in het midden-oosten doordat het eigenlijk gerechten zijn die geserveerd werden aan de dynastiën van het Perzische keizerrijk. De Iraanse keuken is dus koninklijk, subtiel gekruid met vaak sausen op basis van vruchten. De andere belangrijke keuken in het midden-oosten is die van Libanon, die daar een vergelijkbare invloed heeft gehad als de Franse in het westen. Typisch Iraanse gerechten zijn oa : Halim bademjan (gestampte houtskoolgegrillde aubergine met ui en walnoten), Joojeh (kip in gemarineerd in safraan, limoen en ui), Ghorm-e sabzi (lam met groene groenten, kidney beans en gedroogde citroen), baghali polo ba mahiche (rijst met dille, groene bonen en in-de-mond-smeltend lam). De Perzische keuken heeft ook een behoorlijke stempel op de keukens van (zuid-) Indië en Sri Lanka gedrukt. Er zijn een drietal boeken waar je veel informatie in kunt vinden :
- 'The Legendary Cuisine of Persia' door Margaret Shaida (uitgeverij Grub Street)
- 'Lebanese Cuisine' door Anissa Helou (uitgeverij Grub Street)
- 'Flavours of the Levant' door Nadeh Saleh (uitgeverij Metro)
O ja, als je wel eens tekeningen in stripverhalen ziet over 'het land van duizend en één nacht' of 'Alladin en de wonderlamp' dan zijn die maaltijden en banketten altijd gebaseerd op de Perzische keuken. Hetzelfde geld voor al die (oudere) Amerikaanse films die zich in Arabië afspelen.
Iraanse, Irakeze en Libanese restaurants zijn over het algemeen dan ook rijk gedecoreerd.
Ja Iraans is erg lekker. Het is een erg rijke keuken die anders is dan de andere in het midden-oosten doordat het eigenlijk gerechten zijn die geserveerd werden aan de dynastiën van het Perzische keizerrijk. De Iraanse keuken is dus koninklijk, subtiel gekruid met vaak sausen op basis van vruchten. De andere belangrijke keuken in het midden-oosten is die van Libanon, die daar een vergelijkbare invloed heeft gehad als de Franse in het westen. Typisch Iraanse gerechten zijn oa : Halim bademjan (gestampte houtskoolgegrillde aubergine met ui en walnoten), Joojeh (kip in gemarineerd in safraan, limoen en ui), Ghorm-e sabzi (lam met groene groenten, kidney beans en gedroogde citroen), baghali polo ba mahiche (rijst met dille, groene bonen en in-de-mond-smeltend lam). De Perzische keuken heeft ook een behoorlijke stempel op de keukens van (zuid-) Indië en Sri Lanka gedrukt. Er zijn een drietal boeken waar je veel informatie in kunt vinden :
- 'The Legendary Cuisine of Persia' door Margaret Shaida (uitgeverij Grub Street)
- 'Lebanese Cuisine' door Anissa Helou (uitgeverij Grub Street)
- 'Flavours of the Levant' door Nadeh Saleh (uitgeverij Metro)
O ja, als je wel eens tekeningen in stripverhalen ziet over 'het land van duizend en één nacht' of 'Alladin en de wonderlamp' dan zijn die maaltijden en banketten altijd gebaseerd op de Perzische keuken. Hetzelfde geld voor al die (oudere) Amerikaanse films die zich in Arabië afspelen.
Iraanse, Irakeze en Libanese restaurants zijn over het algemeen dan ook rijk gedecoreerd.
Re: favoriete keukens
1. japanse kaiseiki-keuken (sushi komt inmiddels me neus uit)
2. libanees/iraans ( midden-oosten)
3. franse regionale keuken
4. cajun
5. thais
Lichtelijk arbitrair en zonder absolute favoriet
2. libanees/iraans ( midden-oosten)
3. franse regionale keuken
4. cajun
5. thais
Lichtelijk arbitrair en zonder absolute favoriet

I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: favoriete keukens
Frans
Italiaans
Aziatisch
Mahgreb(noord Afrikaanse landen).
Italiaans
Aziatisch
Mahgreb(noord Afrikaanse landen).
Re: favoriete keukens
Cees, wat moeten we eigenlijk verstaan onder de tex-mex keuken? Enkel Mexicaans of horen daar ook omliggende landen bij? Tex-Mex klinkt zo commercieel vindt ik.Cees Timmerman schreef:1. Italie
2. Noord Spanje nu
3. Tex-mex
4. Indonesie
5. Cuisine regional Francais
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: favoriete keukens
Voor mij is tex/mex de keuken van new mexico en zuid texas. Vooral in een stad als Santa Fe kan je uit je tent gaan.
Chef Mark Miller van the coyote cafe in Santa Fe is een topper. De basis is Mexicaans, maar dan met westerse en native americain invloeden. Is hier in de lage landen bijna niet te doen, er worden veel verschillende soorten pepers, mais en kruiden gebruikt die hier niet te krijgen zijn. De taco's met wilde eend van Mark Miller, daar droom ik nog wel eens van.
Chef Mark Miller van the coyote cafe in Santa Fe is een topper. De basis is Mexicaans, maar dan met westerse en native americain invloeden. Is hier in de lage landen bijna niet te doen, er worden veel verschillende soorten pepers, mais en kruiden gebruikt die hier niet te krijgen zijn. De taco's met wilde eend van Mark Miller, daar droom ik nog wel eens van.
Re: favoriete keukens
Bedankt, klinkt boeiend. Ik heb direct even de site van the coyote cafe gechecked. Ziet er leuk uit!Cees Timmerman schreef:Voor mij is tex/mex de keuken van new mexico en zuid texas. Vooral in een stad als Santa Fe kan je uit je tent gaan.
Chef Mark Miller van the coyote cafe in Santa Fe is een topper. De basis is Mexicaans, maar dan met westerse en native americain invloeden. Is hier in de lage landen bijna niet te doen, er worden veel verschillende soorten pepers, mais en kruiden gebruikt die hier niet te krijgen zijn. De taco's met wilde eend van Mark Miller, daar droom ik nog wel eens van.
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 09 nov 2009, 10:45
- Locatie: Maastricht
Re: favoriete keukens
1 Mijn Moeders keuken! ( ik spreek misschien voor mezelf, maar ik heb mijn passie voor koken van mijn moeder! heerlijk lekkere authentieke gerechten)
2 Mediteraanse keuken
3 Maghreb
4 Caribisch
5 Frans
2 Mediteraanse keuken
3 Maghreb
4 Caribisch
5 Frans
Eerlijkheid, Passie en de wil om nooit op te geven