Smaakverlies door invriezen

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Door invriezen krijgt een product minder smaak

Ja, want
1
13%
Nee, want
4
50%
Anders, want
3
38%
 
Totaal aantal stemmen: 8

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Smaakverlies door invriezen

Bericht door Leo » 17 feb 2009, 01:11

Gaat smaak verloren door invriezen.
Ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Ik kan het me haast niet voorstellen.
en het zal ook zeker niet voor elke product groep het zelfde zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Smaakverlies door invriezen

Bericht door Pinxo » 17 feb 2009, 08:49

De smaak zo niet maar de textuur wel! (en daardoor misschien wel de smaakbeleving...)
ik heb niet zo'n probleem met gemarineerde spullen invriezen maar een mooi biefstukje wordt echt helemaal anders van structuur als je hem invriest.
Voor garnalen vind ik wel dat er smaakverandering is, ik weet alleen niet of dat met tijd te maken heeft (minder vers) of met het vriezen zelf

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Smaakverlies door invriezen

Bericht door Maurits » 17 feb 2009, 09:21

Helemaal mee eens Pinxo, maar sommige dingen worden er beter van, zoals tofu! Na invriezen lekt er veel vocht uit en wordt de tofu wat ruller, dit is beter als je tofu gaat frituren.

Ik vind trouwens dat gevacumeerd rood vlees behoorlijk goed blijft in de vriezer.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie