(Blast) Chiller

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Gebruik je een Chiller?

Ja,
19
70%
Nee,
8
30%
Anders,
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 27

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

(Blast) Chiller

Bericht door Leo » 05 feb 2009, 16:01

Afbeelding
Vaak kom je tegen dat er in de recepten staat, dat je bijvoorbeeld soep moet laten afkoelen op koude plek in de keuken.

Tegenwoordig heb je chiller in allerlei maten en vormen.
Het is sneller, dus beter voor de haccp en kost eventueel minder water.
Ook zijn er nog veel mensen die 50 liter kokende bouillon in de koelcel zetten.
Dat is helemaal slecht voor je koelcel.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: (Blast) Chiller

Bericht door Cees » 05 feb 2009, 23:09

Helaas nog geen chiller...nu koelen we bouillon in ijswater..gaat ook aardig, maar met een chiller gaat dat natuurlijk veel sneller.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: (Blast) Chiller

Bericht door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 00:25

Helaas, hier in Griekenland( Rhodos althans) moeilijk aan te komen.., heb al moeite met het regelen van een vacumeermachine,, terwijl ik wel een toppertje van een rational heb( service is weer een lachertje)
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: (Blast) Chiller

Bericht door Pinxo » 06 feb 2009, 09:21

ik heb pas een mooi systeem gezien (merk even kwijt..)
Een combi met daaronder een chiller. Computertje er aan via losse draad en zo kun je het hele proces van te voren plannen en controleren.
Dus je stelt de boel in, uiteraard met iets wat een nacht lang in de oven op lage temperatuur moet, en 's ochtends staat alles netjes klaar, teruggekoeld naar 4 graden.

Je kon ze natuurlijk ook afzonderlijk gebruiken en blastchillen voor super snel invriezen
Prijs viel heel erg mee!

Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: (Blast) Chiller

Bericht door culinairezaken » 05 nov 2009, 10:44

hallo pinxo,

kan je denk je nog achter de naam van die combi komen?

klinkt interressant
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Plaats reactie