Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Tik je de Hollandaise au bain maire?

Ja
5
18%
Nee
23
82%
Anders. (bijvoorbeeld thermomix o.i.d.)
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 28

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Leo » 28 dec 2008, 11:33

Tikken jullie nog steeds de Hollandaise au bain Marie of gewoon op het vuur?

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Cees Timmerman » 28 dec 2008, 22:20

In de themomix, en als ik het met de hand zou doen gewoon op het open vuur.

Jean Van der Stuyft
Berichten: 65
Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
Locatie: Oostende België

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Jean Van der Stuyft » 29 dec 2008, 10:59

Ook in de thermomix, makkelijk en even luchtig en lekker

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Tim » 23 jan 2009, 01:17

Op de plaat, zo schiet ie namelijk niet te snel door.
Nog nooit in de thermomix gedaan, is toch hartstikke mooi om het ff snel te tikken met t handje?
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door limo factory » 23 jan 2009, 17:55

Meestal ook thermomix, welk recept gebruiken jullie?

Groeten Erik

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door KNL » 23 jan 2009, 18:04

3 lepels reductie op 2eigelen, boter meet ik niet meteen af..

Jean Van der Stuyft
Berichten: 65
Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
Locatie: Oostende België

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Jean Van der Stuyft » 23 jan 2009, 20:20

Gebruik gewoon je normale recept, maar de boter er mals bijdoen en niet klarifiëren, lekker makkelijk en minder werk en in de thermomix krijg een luchtige en heerlijke hollandaise en geen kramp in de arm :lol:

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Cees » 23 jan 2009, 22:42

Op het vuur, soms in siphon.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Tim » 25 jan 2009, 14:00

Hoezo doet iedereen het in de thermomix?
Waarvoor gebruiken jullie dat ding nog meer dan?
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Amazingtruffle » 25 jan 2009, 14:35

Thermomix is fantastisch Tim!
Top voor anglaise, soepen, sauzen, fijnmalen van kleine produkten, en noem maar op..
Ga eens kijken op de website van Cnudde.
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Au Bain Marie tikken van Hollandaise

Bericht door Tim » 28 jan 2009, 14:05

Wij hebben ook een thermomix Bram, maar...sabayon en anglaise enzo maken we gewoon met t handje hoor, maar ik zal het een keer proberen ok?
We doen er pureetjes in maken, poeders etc etc.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Plaats reactie