Paneren

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Paneren doe ik met!!

Eigeel
3
21%
Heelei
6
43%
Eiwit
5
36%
Of iets anders...namelijk -->
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 14

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Paneren

Bericht door Leo » 09 sep 2008, 09:56

Paneren, van vis, vlees of iets anders kan op verschillene manieren.
Vraag me af, of je het het beste kunt doen met ei, of alleen eigeel of zelfs alleen eiwit.
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Paneren

Bericht door JeroenTrimbos » 09 sep 2008, 10:38

Ik paneer meestal in eiwit, alleen als er wat "zwaarder" paneermeel nodig is dan gebruik ik heelei.

Heb bij Cnudde airbag besteld, dat is gedroogd vet van het varken, kun je ook mee paneren ben benieuwd, lijkt me wel lekker zo'n kaantjes smaak.
Practice what you preach

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: Paneren

Bericht door limo factory » 09 sep 2008, 12:09

Ben benieuwd naar dat airbag, zag et ook staan. Ik hoor het graag of het wat is Jeroen.

Groeten Erik

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Paneren

Bericht door chef-dave » 12 sep 2008, 23:43

Persoonlijk verkies ik voor eiwit.
Met eigeel gaat de kleuring sneller zijn + eidooier is rijk aan lecithine een emulgator die vooral lippofiel is dus meer vet gaat aantrekken dan vocht. Daardoor bestaat de kans dat het produkt sneller uit elkaar gaat spatten tijdens het bakken in de friteuse,dan heb ik het over vb gefrituurd ijsroom, etc. voor de pan etc... is iets anders natuurlijk.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie