Ik gooi de tournedos / ossenhaas van de kaart

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Blijft de tournedos op de kaart?

Nee.
6
30%
Ja, maar ik verhoog de prijs wel.
10
50%
Ja, ik laat de prijs gelijk, hopend dat de prijs snel weer zakt.
2
10%
Ja, maar ik maak de porties kleiner.
2
10%
Nog wel, maar ben op zoek naar een alternatief (geplakt, zijlende, etc.)
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 20

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Ik gooi de tournedos / ossenhaas van de kaart

Bericht door Slager » 08 feb 2008, 20:45

Als horecaslager verkoop ik een hoop tournedos. Zoals jullie weten zijn deze de laaste paar weken flink in prijs gestegen. Desondanks blijft hij vaak gewoon op de kaart staan. Waar ligt de grens?

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 08 feb 2008, 23:58

denk niet dat er echt een grens is.


kwaliteit kost geld.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 09 feb 2008, 12:59

De grens licht bij de klant als de tournedos niet meer verkocht wordt omdat hij te duur is zullen we hem eraf halen tot die tijd gewoon verkopen.

kaviaar € 112,- voor 30 gram
of tarbotfilet € 88,- per kg
verkopen we ook nog gewoon.

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Bericht door Pinxo » 10 feb 2008, 10:04

Tarbotfilet 88,- de kg?!!
Dan heb je toch snel veel verdiend als je ze heel koopt aan 17,50 de kilo en zelf filetjes snijdt :wink:

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 10 feb 2008, 14:43

Pinxo schreef:Tarbotfilet 88,- de kg?!!
Dan heb je toch snel veel verdiend als je ze heel koopt aan 17,50 de kilo en zelf filetjes snijdt :wink:
Hoeveel gram filet snij jij per kg vuile tarbot dan, en tel er direct je salaris en kosten bij op, tel daar de bruto winstmarge van zon 30% van de vishandel bij op..... niet echt snel verdiend, maar je bespaard zeker de winst van de visboer.
Maar dat is een oud verhaal, zo snij je zelf je vlees, wild, en koop je je groenten bij een commissionair op de veiling, die laatste levert je waarschijnlijk 300% goedkoper dan de groenteboer, dit omdat het vers uiterlijk van veel groenten op 3 dagen zit.
Het moet wel passen binnen het bedrijf natuurlijk.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 10 feb 2008, 14:46

Verwacht word dat tegen het eind van het jaar, okt., nov. het wel weer tot rust komt, het blijft echter onduidelijk.
En anders dan op het nieuws werd vermeld is het gewoon politiek, met z'n allen aan de Ierse bovenbil, want de haas kunnen we bijna niet meer betalen, die gaan overigens masaal naar Dubai :lol:

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Bericht door Pinxo » 11 feb 2008, 11:15

Net bij inkopen doen even snel gekeken; Braziliaanse rundertournedos zitten rond 41,- de kg terwijl de Ierse (vrije uitloop) rond de 34,- zit.
Zelf vind ik de Ierse het lekkerst :P

Tarbot van 2 kg zo rond de €13,- de kg, Turbotière aanschaffen en als hele vis op de kaart :wink:

Ik verwacht ook dat het snel overwaait, rond de kerst lagen die prijzen immers ook op krankzinnige hoogte dus ik vermoed dat de handel er handig op inspringt...

cozy

Bericht door cozy » 09 mar 2008, 18:20

de verwachting is ook inderdaad dat de prijs rond september oktober weer omlaag gaat en dan zal je zien dat de kg prijs erg laag zal zijn in verband met het overschot wat ze dan zullen hebben.

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Bericht door Jom » 09 mar 2008, 22:51

braziliaanse 41,- vind ik hoog. ik betaal nu 32,50 per stuk vacuum of 27,95 heel.
De aanhouder wint

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 09 mar 2008, 23:11

Er gaan de komende week weer een honderd boerderijen open voor productie EU, gaat de komende weken gestaag verder, 2 maandjes is de verwachting, er wordt op dit moment druk onderhandeld door een delegatie uit EU, politiek dus weer, haasjes worden momenteel aangeboden voor rond de 8000 USD p/ton aan de kade (volle bakken), helaas krijgen we ze niet binnen, jammer jammer jammer.
Tournedos voor € 32,50 :lol: goeie slager, legt er een paar euro bij.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 15 mar 2008, 21:24

Ik koop al weer voor een goede prijs, duurt niet lang meer denk ik personlijk, maar je weet nooit he. :lol:

Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

Bericht door Martijn M » 16 mar 2008, 01:43

Ik vind sommige prijzen voor produkten echt belachelijk worden en ga dan op zoek naar alternatieven.
Blijft de gast weg als je geen tournedos hebt? Ik denk van niet als je leuke alternatieven hebt.

Zo ook de verse hol. garnalen. Sorry maar echt te gek € 37,5 voor een kg.
Er vallen geen appels onder de perenboom

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 16 mar 2008, 09:44

hangt er natuurlijk ook vanaf..hoeveel dat geeft...
of in combinatie waarmee...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 05 apr 2008, 11:41

zijlende probleem momenteel, kan enkel nog kopen 3dz vast deel 1 dz zijlenden.
prijzen gaan idd ook nergens meer over.
2/3 zijn nog betaalbaar op 25,00 euro.

chef bianca
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 apr 2008, 12:15

Re: Ik gooi de tournedos / ossenhaas van de kaart

Bericht door chef bianca » 21 apr 2008, 23:51

Ja natuurlijk,
De gast blijft echt niet weg!
Bijna iedereen die het nieuws bekijkt weet dat het erg is gesteld met de prijs!
Eerst ben ik over gestapt op entrecote maar nu heb ik Bavette op de kaart!
Of 36,= de kilo of 17,50 de kilo!
De keuze is gauw gemaakt!! :D
En de mensen zijn toch wel een beetje uitgekeken op altijd maar het zelfde in elk restaurant!!!
Als je wat anders aanbied krijgen de mensen weer interesse in wat nieuws en ze blijven terug komen voor nog meer anders dan anders!
Bavette is net zo mals als ossenhaas en als je weet hoe er mee om moet gaan, blijft het mals!
Ja, ik ken mensen die het goed verziekt hebben! :x
Maar fijne collega's schroom niet pak weer even je oude boeken er bij en zoek een stukje vlees uit!
En weet je het niet meer hoe het moet probeer het gewoon!!!
Domme vragen bestaan niet! De vraag die niet steld wordt, dat is de domme vraag!

Plaats reactie