Pagina 1 van 1

koken poll

Geplaatst: 30 jul 2007, 11:38
door weesenbeek
waarom deze poll?
nou ik wil wel eens weten hoe jullie erover denken.
men zegt wel eens een goede kok kan je herkennen maar ik vind je kunt koken niet leren omdat het is een soort instinkt dus een kunstvorm, je hebt er oog voor nodig en een goede smaak ontwikkeling en dat leer je niet in de schoolbanken.

Geplaatst: 30 jul 2007, 12:11
door Capo
Koken kan iedereen, maar je moet wel een beetje gek zijn om horeca nog leuk te vinden ook ;)

Geplaatst: 30 jul 2007, 22:47
door Joline
je hebt het in je.. ja als het goed is wel.. bedoel ik weet gewoon wanneer dingen gaar zijn en heb geen wekkertjes nodig als ik dingen in de oven gooi of zoveel minuten moet bakken..

maar in de basis kan je wel leren ja.. is een hoop moeders ook gelukt.. al wil je die niet allemaal in je keuken hebben.. :lol:

Geplaatst: 30 jul 2007, 22:53
door weesenbeek
ik moet er niet aan denken om met mijn moeder in de keuken te staan dan word het oorlog hahah niet dat ik niet kan opschieten met mijn moeder maar het botst nu ook al in de keuken als ik bij mijn moeder kook

Geplaatst: 28 feb 2008, 01:27
door Christopher
Heb je het in je? Als je de filosofische vraag aangeboren of aangeleerd uitsluit, dan denk ik dat je het in je hebt. Waarom begin je met koken? Waarom heb je er interesse in? Is dat aangeleerd of aangeboren? Niet zo'n interessante vraag uiteindelijk, want het zit er NU. Verder denk ik dat het een proces is, smaak smaakt op dit moment anders dan 10-15 jaar geleden (door je eigen veroudering o.a.). Maar zonder een heel neurologisch verhaal op te gaan hangen en erg af te gaan dwalen van dit forum, denk ik simpelweg, wat je doet, zit in je. Waarom doe je het anders?

Ik denk dus niet dat het puur 'in je zit'. Misschien het talent om een goede kok te worden, maar met dat alleen red je het niet, want dat zou betekenen dat datgene wat je eens kookte op je 6e precies even goed zou zijn als nu, en je dus geen vooruitgang hebt gemaakt. En daarom is er dit forum toch ook;-)

Geplaatst: 08 mar 2008, 11:51
door Dii-Jee
koken kan je allemaal, maar of je goed kan koken is dan nog maar de vraag :P

Geplaatst: 08 mar 2008, 13:13
door gina
als je iets met liefde doet lukt het altijd

Re:

Geplaatst: 19 jul 2008, 22:22
door www.kookookeens.tk
gina schreef:als je iets met liefde doet lukt het altijd
Dat is inderdaad ook wat ik altijd zeg! Je moet er het gevoel, de aandacht, interesse en de handigheid ook voor hebben.

Hans