Pagina 1 van 1

Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Geplaatst: 23 jul 2007, 17:18
door Webmaster
In bijna een op de vijf (19 procent) restaurants en cafetaria's is het slecht gesteld met de hygiëne. Dat blijkt uit een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Wat is uw eigen indruk van de hyigiëne in onze horeca?

Geplaatst: 24 jul 2007, 07:48
door Maurits
Als ik de smaakpolitie moet geloven hangt het vaak van het soort restaurant af, chinese en shoarma tenten zijn vaak onder de maat.

Maar die koks zitten vast niet op dit forum....

Geplaatst: 24 jul 2007, 07:54
door Leo
Ze kunnen wel op het forum zitten...

maar..de vraag is of ze zelf wel door hebben...... 8)

Re: Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Geplaatst: 19 jul 2008, 22:40
door www.kookookeens.tk
Ik denk dat de hygiëne wel is verbeterd sinds het invoeren van de HACCP.
Helaas zijn er nog steeds heel veel koks en bedrijven die de HACCP niet serieus nemen.
Ik ben opgevoed met de HACCP dus voor mij is het een soort standaard, maar er blijft lacherig over gedaan worden door sommigen.

Ik ben van mening dat we mee moeten gaan met onze tijd en dus de wetgeving en ons eraan moeten houden, we rijden toch ook niet altijd door rood?
Na 12 jaar moet je toch wel een bepaalde routine hebben weten te creëren zou ik zeggen.

Maar goed, ik kijk op beurzen, presentaties, wedstrijden en in keukens van collega's, maar tot mijn grote spijt kan ik daar nog zoveel op aanmerken wat betreft labelen van producten, registreren van alle zaken, maar vooral hoofdbedekking wat mist en al die sieraden die de koks dragen...

Wij moeten momenteel aan een HACCP-certificering gaan werken en dan is de Horeca helaas nog behoorlijk achter...

Hans