Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Prima in orde
3
23%
Kan ermee door
6
46%
Houdt niet over
4
31%
Slecht
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 13

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Bericht door Webmaster » 23 jul 2007, 17:18

In bijna een op de vijf (19 procent) restaurants en cafetaria's is het slecht gesteld met de hygiëne. Dat blijkt uit een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Wat is uw eigen indruk van de hyigiëne in onze horeca?
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 24 jul 2007, 07:48

Als ik de smaakpolitie moet geloven hangt het vaak van het soort restaurant af, chinese en shoarma tenten zijn vaak onder de maat.

Maar die koks zitten vast niet op dit forum....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 24 jul 2007, 07:54

Ze kunnen wel op het forum zitten...

maar..de vraag is of ze zelf wel door hebben...... 8)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

www.kookookeens.tk
Berichten: 37
Lid geworden op: 28 apr 2008, 19:43
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Wat is uw indruk van de hygiëne in de horeca?

Bericht door www.kookookeens.tk » 19 jul 2008, 22:40

Ik denk dat de hygiëne wel is verbeterd sinds het invoeren van de HACCP.
Helaas zijn er nog steeds heel veel koks en bedrijven die de HACCP niet serieus nemen.
Ik ben opgevoed met de HACCP dus voor mij is het een soort standaard, maar er blijft lacherig over gedaan worden door sommigen.

Ik ben van mening dat we mee moeten gaan met onze tijd en dus de wetgeving en ons eraan moeten houden, we rijden toch ook niet altijd door rood?
Na 12 jaar moet je toch wel een bepaalde routine hebben weten te creëren zou ik zeggen.

Maar goed, ik kijk op beurzen, presentaties, wedstrijden en in keukens van collega's, maar tot mijn grote spijt kan ik daar nog zoveel op aanmerken wat betreft labelen van producten, registreren van alle zaken, maar vooral hoofdbedekking wat mist en al die sieraden die de koks dragen...

Wij moeten momenteel aan een HACCP-certificering gaan werken en dan is de Horeca helaas nog behoorlijk achter...

Hans

Plaats reactie