Voorstellen en meteen een vraag over cressen

Graag zien wij wie U bent!
LokaleGroentjes
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2017, 21:54

Voorstellen en meteen een vraag over cressen

Bericht door LokaleGroentjes »

Beste forumleden,

Mijn naam is Saar en ik ben een stadsboerin uit Amsterdam. Momenteel studeer ik biologisch dynamische stadslandbouw en begin binnenkort met mijn eigen duurzame bedrijf Lokale Groentjes in Amsterdam. Ik heb een stuk land van 2000m2 ter beschikking in Amsterdam west waar ik mij ga specialiseren in Biologische "microgroenten" (Cressen) en mini groenten (mini radijsen, wortels enz.)
Mijn missie is om in symbiose samen te werken met Chefs die deze lokale groentjes kunnen waarderen en rechtstreeks aan restaurants in Amsterdam te leveren.

Mijn groenten worden allemaal in aarde gekweekt en ik maak geen gebruik van kunstlicht.
Omdat ik een kas heb die duurzaam verwarmt wordt in de winter (biomeiler en energieopwekking uit zonnepanelen) kan ik mijn groentjes ook in de winter leveren.

Nou heb ik al met 2 chefs gesproken die razend enthousiast zijn over mijn plan maar toch ben ik op zoek naar meer meningen.
Wat vinden jullie ervan en denken jullie dat veel chefs op zoiets zitten te wachten?

Ook zit ik in de knoop met de prijzen. Na onderzoek ben ik niet veel verder gekomen dan groothandel prijzen waar de cressen maar per 20gr verkocht worden. Ik wil grootere hoeveelheden aan chefs leveren.

Na lang heen en weer ben ik nu bij de volgende prijzen gekomen voor mijn cressen.
13€ ex btw voor 500g van de volgende soorten (adukibonen, berglinzen, gierst, groene erwten, groene linzen, kikkererwten, tarwegras, taugé en zonnebloem)
15€ ex btw voor 500g van de volgende soorten (brassicamix, broccoli, china rose, meiraap, mosterd, radijs, rode kool, rucola en sango)
20€ ex btw voor 500g van de volgende soorten (chinese prei, basilicum en bieslook)

Zijn dit realistische prijzen of zijn ze volgens jullie te hoog of te laag?

Ik hoop oprecht dat jullie mij hierbij kunnen helpen!
Plaats reactie