Pagina 1 van 1

nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 01 mar 2012, 15:33
door sbreuer
al een tijdje ben ik met een onderzoek bezig rond een patisserie opleiding voor koks.
hierbij is de volgende vraag ontstaan?
Is het wenselijk om een opleiding aan te bieden voor koks niveau4 ?
“patisserie voor de horeca”
die aansluit bij de huidige behoefte van de branche ,de leerling en de andere MBO opleidingen een specialisatie voor kok's

graag reacties en meningen

stefan

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 14 mar 2012, 17:26
door mastervinz
Hoi Stefan,...

Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.

Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.

Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.

Groeten,

Vincent

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 14 mar 2012, 19:10
door kokniels
Ik denk ook wel dat het haalbaar is, het animo is er wel alleen je moet ze wel vinden

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 20 mar 2012, 19:08
door berry vervat
denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 20 mar 2012, 20:08
door jeroenbr
berry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
sorry maar nivo 4 kok is waardeloos

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 21 mar 2012, 22:33
door Leo
hoezo?

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 09 mei 2012, 22:21
door sbreuer
jeroenbr schreef:
berry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
sorry maar nivo 4 kok is waardeloos

:( juist deze opleiding zal zich onderscheiden van de bestaande opleidingen voor koks niv 4. meer inhoud en passie voor het vak. patisserie is nu maar een klein onderdeel in de opleiding vraagt veel meer aandacht . puur patisserie in een jaar BOL opleiding.
dit geeft echt een meerwaarde voor de kok en een echte specialisatie.

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 09 mei 2012, 22:24
door sbreuer
mastervinz schreef:Hoi Stefan,...

Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.

Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.

Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.

Groeten,

Vincent
:) dank voor je bericht ik neem het mee in mijn onderzoek naar nieuwe opleidingen voor koks. in belgie bestaat al zo'n opleiding voor koks, en deze trekken veel nederlandes studenten aan. onze huidige opleiding patisserie geeft alleen maar toegang voor studenten met een vooropleiding banket. dus het wordt tijd voor een nieuwe patisserie alleen voor de horeca.

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Geplaatst: 05 mar 2013, 16:42
door rling
elke opleiding is nuttig...maaruh...in de praktijk leer je het eigenlijk pas echt goed...
koken is ook "feeling" en dat krijg je door het vaker te doen.