nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Graag zien wij wie U bent!
Plaats reactie
sbreuer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2012, 14:00

nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door sbreuer » 01 mar 2012, 15:33

al een tijdje ben ik met een onderzoek bezig rond een patisserie opleiding voor koks.
hierbij is de volgende vraag ontstaan?
Is het wenselijk om een opleiding aan te bieden voor koks niveau4 ?
“patisserie voor de horeca”
die aansluit bij de huidige behoefte van de branche ,de leerling en de andere MBO opleidingen een specialisatie voor kok's

graag reacties en meningen

stefan

mastervinz
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door mastervinz » 14 mar 2012, 17:26

Hoi Stefan,...

Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.

Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.

Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.

Groeten,

Vincent

kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door kokniels » 14 mar 2012, 19:10

Ik denk ook wel dat het haalbaar is, het animo is er wel alleen je moet ze wel vinden
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...

berry vervat
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door berry vervat » 20 mar 2012, 19:08

denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door jeroenbr » 20 mar 2012, 20:08

berry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
sorry maar nivo 4 kok is waardeloos

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door Leo » 21 mar 2012, 22:33

hoezo?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sbreuer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2012, 14:00

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door sbreuer » 09 mei 2012, 22:21

jeroenbr schreef:
berry vervat schreef:denk je dat je aan deze opleiding zoveel meer kan toevoegen dan de opleiding van een niveau 4 kok?
sorry maar nivo 4 kok is waardeloos

:( juist deze opleiding zal zich onderscheiden van de bestaande opleidingen voor koks niv 4. meer inhoud en passie voor het vak. patisserie is nu maar een klein onderdeel in de opleiding vraagt veel meer aandacht . puur patisserie in een jaar BOL opleiding.
dit geeft echt een meerwaarde voor de kok en een echte specialisatie.

sbreuer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2012, 14:00

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door sbreuer » 09 mei 2012, 22:24

mastervinz schreef:Hoi Stefan,...

Ik zie je bericht net en ik moet zeggen dat ik wel denk dat het wenselijk is.

Ik ben zelf al 16 jaar kok en de laatste 3 jaar ben ik me erg aan het verdiepen in de pattisserie. Dit omdat ik al die jaren de warme en koude kant begeerd heb maar de desserts daar liep ik toch vaak met een grote boog omheen.
De afgelopen 3 jaar ben ik dus erg met pattiserie bezig en ik heb ondervonden dat het me een enorme kick geeft ermee bezig te zijn.
Je kan dan ook niets uit de losse pols doen,...het is echt precisie werk. Dit geeft me weer die vlinders in m,n buik die ik ook aan het begin van m,n kook carriere had.

Waarom zou zo,n opleiding niet wenselijk zijn? Er zijn nog steeds teveel restaurants die uit een pakje betellen of kant en klaar laten binnen komen.
Het is bijv hartstikke leuk om zelf een ijsje te draaien en zo zijn er nog vele andere recepten in de pattiserie. Ik zeg,...kom maar op met die opleiding niveau 4.

Groeten,

Vincent
:) dank voor je bericht ik neem het mee in mijn onderzoek naar nieuwe opleidingen voor koks. in belgie bestaat al zo'n opleiding voor koks, en deze trekken veel nederlandes studenten aan. onze huidige opleiding patisserie geeft alleen maar toegang voor studenten met een vooropleiding banket. dus het wordt tijd voor een nieuwe patisserie alleen voor de horeca.

rling
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 mar 2013, 13:09

Re: nieuwe opleiding voor de kok niveau 4

Bericht door rling » 05 mar 2013, 16:42

elke opleiding is nuttig...maaruh...in de praktijk leer je het eigenlijk pas echt goed...
koken is ook "feeling" en dat krijg je door het vaker te doen.

Plaats reactie